Samfund

Kirkegård har ansat folk til at dæmpe begejstringen for kirsebærtræer

Kirkegård i København oplever markant stigning i besøgstal, når stedets mange kirsebærtræer springer ud.

Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård i København er ved at springe ud.

Og det betyder, at sociale medier som Facebook, Twitter og Snapchat bliver fyldt med billeder af det smukke syn.

I 2016 var der over 100.000 mennesker forbi kirkegården for at nyde synet af kirsebærtræerne, som springer ud. En proces der tager cirka tre uger.

De mange besøg har betydet, at der er blevet hyret såkaldte kirsebærguider til kirkegården for at sørge for, at de mange personer behandler stedet med respekt.

Vigtigt, at der er plads til alle

Anders Melamies, der er centerchef for byens drift i København Kommune, forklarer, at de nye guider blandt andet skal sørge for, at dem der er på kirkegården for at sørge over afdøde, ikke bliver forstyrret af de mange besøgende.

- Det er vigtigt at huske på, at ude omkring kirsebæralléen her, der foregår der det, der altid foregår på en kirkegård. Nemlig bisættelser og begravelser. Det er rigtig vigtigt, at der er plads til begge ting. Så de her guider skal være med til at hjælpe med at oplyse og henstille til, at de der sørger og har brug for eftertænksomhed og ro, får lov til det.

Guiderne, der skal sørge for ro og orden på Bisbebjerg Kirkegård, er frivillige folk.

- I min drømmeverden får de ikke travlt, fordi så opfører alle sig på en fin måde og viser hensyn til hinanden. Men jeg tror, at det er realistisk, at der vil blive noget at se til.

- Vi kan ikke være her i al den tid alléen blomstrer. Så de frivillige skal supplere vores arbejde på en rigtig fin måde – og oplyse og henstille til, hvordan man opfører sig, siger han.