Samfund

Støtte til Støjberg: TV 2's læsere vil melde illegale indvandrere

Vi har spurgt TV 2's læsere, om de vil følge Inger Støjbergs opfordring og melde illegale indvandrere til myndighederne. Det vil langt de fleste.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) opfordrer nu danskerne til at angive illegale indvandrere.

Udmeldingen kommer efter TV 2's historier, der blandt andet har afsløret, at 1348 indvandrere blev sigtet for at opholde sig illegalt i Danmark sidste år. Det er det højeste antal nogensinde, viser en aktindsigt.

Inger Støjberg opfordrer derfor danskerne til at angive, det hun kalder "mistænkelige personer" til myndighederne.

Ophedet debat

Støjbergs udmelding har skabt en ophedet debat på sociale medier.

Nogle støtter ministeren i, at man skal gå til myndighederne. Andre frygter, at det vil ødelægge forholdet mellem mennesker, hvis vi går og angiver hinanden til myndighederne.

55 pct. vil melde illegale indvandrere

Tidligere i dag spurgte vi her på tv2.dk vores læsere, hvornår de vil melde deres medmennesker til myndighederne.

I skrivende stund har 6610 personer stemt på, om de vil melde en person, som op holder sig illegalt i Danmark. 55 pct. svarer ja, 28 pct. nej og 17 pct. ved ikke.

Til sammenligning tegner der sig et noget andet billede, hvis det kommer til at melde en nabo, som får udført sort arbejde. Her har 5106 på nuværende tidspunkt stemt. 13 pct. svarer ja, 73 pct. stemmer nej og 14 pct. ved ikke.

Deler vandene på Facebook

På TV 2 Nyhedernes Facebook-side deler Inger Støjbergs udemelding også vandene.

For eksempel skriver Lissi Hedegaard Jensen: 

”Jeg synes, det er problematisk, for jeg vil allerhelst, at der er plads til alle, men sådan hænger det jo ikke sammen, og så er der det med, at ingen om dem, der er her illegalt, og dermed kan de blive udnyttet umenneskeligt... Hvis jeg altså undlader, at fortælle myndighederne om deres tilstedeværelse, overlader jeg dem måske til en værre skæbne end at blive sendt hjem....Et tveægget sværd skærer på begge sider...”

Marianne Widstrup mener, at myndighederne skal gå på jagt i parkerne i stedet for pizzeriaerne.

”At skulle stikke pizzarier er en noget risikabel affære, næh man er nok nødt til at være obs omkring parker, og så simpelthen tage dem mens de endnu er i soveposerne, og så selvfølgelig følge dem til dørs, med det samme.”