Samfund

Støjberg gør det igen: Pizza-udmelding når internationale medier

For anden gang på få uger har udenlandske medier skrevet om Inger Støjberg.

Uanset om det går i kage, eller om det går i pizza, så formår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for tiden at ramme de udenlandske medier.

Denne gang er det hendes udtalelse om, at almindelige danskere skal kontakte myndighederne, hvis der foregår noget underligt i baglokalet på det lokale pizzeria, der er nået til udlandet.

- Jeg vil faktisk også opfordre helt almindelige danskere til, at når de for eksempel er inde på deres pizzeria og synes, at der er noget underligt med det baglokale, fordi der går mange rundt, der ikke taler dansk overhovedet, at man jo så også selv kontakter myndighederne, sagde Inger Støjberg onsdag, efter TV 2 havde fortalt, at rekordmange indvandrere sidste år blev sigtet for at opholde sig ulovligt i Danmark.

Det har skabt en del kritik af ministeren i Danmark. Men der er også mange, som bakker hende op, og på Twitter er det blevet et hit at anmelde sin foretrukne pizzabager.

Illegal pizza bakers

Uden for landets grænser har nyhedsbureauet AP også fået øjnene op for pizzasagen og skrevet historien. AP er verdens største nyhedsbureau. En række amerikanske og internationale medier abonnerer på dets telegrammer.

Derfor har brugerne af eksempelvis store nyhedsmedier som Fox News og ABC News kunne læse, at ” Dane urges people to report illegal pizza bakers” – ”Dansker opfordrer folk til at anmelde illegale pizzabagere”.

Indtil videre har historien dog ikke fået nogen fremtrædende plads på de store nyhedssider.

"Trumpines" kage

Inger Støjberg har ellers før trukket overskrifter i internationale medier. For bare to uger siden gjorde hun det med sin famøse othellokage, der var en fejring af regeringens udlændingestramning nummer 50.

Den historie tog The New York Times op af sig selv.

- For ikke så længe siden brystede Danmark sig med sin humanisme, sin generøse udviklingsbistand og sin åbenhed overfor udlændinge. Men tiderne har ændret sig, skrev avisen.  

Også tyske Bild fik øje på Støjbergs kagefejring og døbte den danske minister ’Trumpine’, fordi hun ifølge avisen "gør opmærksom på sig selv med hårrejsende aktioner på de sociale medier på flygtningenes bekostning”.

Something is rotten

For godt et års tid siden var det ikke så meget kage og pizzabagere, som det var den førte politik, der gjorde udenlandske medier opmærksomme på det, der foregik i Inger Støjbergs ministerium

Dengang skrev en lang række store internationale medier om den danske regerings asylstramninger. Ikke mindst planerne om at beslaglægge asylansøgeres personlige værdigenstande vakte opsigt.

Inger Støjbergs billede var på forsiden af The Huffington Post under overskriften ”Something is rotten in the state of Denmark”. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen modtog sin del af den udenlandske opmærksomhed. I den britiske avis The Guardian blev han i en satiretegning portrætteret som nazist.