Samfund

Danskerne køber brugte babyting for millioner gennem populær app

Genbrugsvarer til de mindste er blevet et hit. Gennem en app blev der sidste år handlet for over 100 millioner kroner.

Alle os, der har eller har haft små børn ved muligvis, hvor dyrt det er at købe ting og tøj, og hvor hurtigt alt bliver for småt igen. Måske derfor er genbrug blandt børn blevet et hit.

Med appen 'Reshopper', har fire iværksættere gjort en forretning ud af at gøre det nemt at købe og sælge brugte børneting. 

Appen har kun ting til børn og er blevet så populær, at over en kvart million brugere har downloadet den.

En af dem er Henriette Bjørn, som blandt andet har købt en brugt barnevogn på 'Reshopper'.

- Den var lige knap et år gammel, da jeg købte den, så der var stadigvæk garanti på, og jeg fik kvitteringen med. Jeg gav under halv pris af, hvad den koster i forretningerne, siger Henriette Bjørn.

Ud over barnevognen har hun også købt et næsten helt nyt sæt tøj, brugte sko og sengetøj til sin datter med genbrugsappen.

- Du kan næsten ikke se, at det har været brugt, og så synes jeg bare, det er lidt spild at gå ud og bruge alle de penge, når jeg kan købe næsten helt nyt tøj til ingen penge, siger Henriette Bjørn.

Appen 'Reshopper' har over en kvart million brugere og er for nylig lanceret i Sverige og Holland.

Indstilles til lokalområdet

'Reshopper' fungerer på den måde, at man søger efter brugte børneting i det område, hvor man befinder sig. På den måde kan du for eksempel se, hvad der er i nærheden af dig i en radius af en kilometer.

For de fire opfindere af appen handlede det fra begyndelsen om at gøre det nemt at handle brugt i lokalområdet.

- Tanken om at give de her børneting nyt liv, i stedet for at det ligger på loftet og samler støv, det appellerer til rigtig mange børnefamilier i dag, og det, tror vi, er en trend, vi er rendt ind i, siger Nicolai Johannesen, den ene af de fire mænd bag 'Reshopper'.

Der bliver solgt to varer i minuttet på platformen, og i 2016 handlede brugerne for over 100 millioner kroner om året.

Hos en anden forhandler af genbrugsvarer, Den Blå Avis, oplever man også en stigning i salget af brugt børneting, der de seneste tre år er steget med 72 procent.

-  60% af os har handlet brugt inden for det seneste år. Dette smitter i dén grad af på køb og salg af brugt udstyr og tøj til vores børn. Det er blevet populært at genbruge, og vi ser en tendens til, at folk hellere vil købe brugte kvalitetsvarer til de små, end de vil købe billige nye varer. Mange af kvalitetstingene kan de desuden sælge videre til næsten samme pris, som de har givet for dem, siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Den Blå Avis.