TV 2’s brugere: Så meget giver vi konfirmanden gaver for

Hvor dyre gaver giver man til nutidens konfirmander? TV 2 har spurgt brugerne, hvad de giver for.

Er du i tvivl om, hvor mange penge du skal ofre på konfirmationsgaven til din niece? Dit barnebarn? Dine venners søn? Eller din egen?

Så se her, hvad andre giver gaver for til konfirmander.

TV 2 har spurgt vores brugere om, hvor meget de giver for. Du kan stadig stemme, og ellers kan du her se, hvad brugerne havde stemt indtil fredag klokken 13.30.

Onkel, mormor eller ven af familien

Hvis det er venner af familien, der fejrer søn eller datters konfirmation, og du er inviteret, så skal du ikke ofre mere end 500 kroner på gaven. Det virker til at være TV 2-brugernes holdning.

Af de 6600, der har stemt, angiver det store flertal - 84 procent - at de giver for 0 til 500 kroner. Kun to procent ofre 1000 kroner eller mere, i mens 14 procent lægger sig lige imellem.

Onkler, tanter og andre familiemedlemmer til konfirmanden giver for de flestes vedkommende ikke konfirmanden for mere end 1000 kroner. 6683 har stemt – kun 11 procent har angivet, at de giver for 1000 kroner eller mere.

Bedsteforældrene har sværere ved at blive enige. En fjerdedel af de 5600, der har stemt, giver for 1000 kroner eller mindre. En femtedel giver for 5000 kroner eller mere.

Festen er gave nok

Forældrene er – måske ikke helt overraskende – dem, der giver for mest. I hvert fald giver 23 procent af de 7350, der har stemt, for 6000 kroner eller mere. Præcis halvdelen af forældrene giver deres børn for 2000-6000 kroner i konfirmationsgave.

14 procent angiver, at de giver deres barn for mellem 0 og 1000 kroner til deres egne børn. På TV 2’s Facebookside er der da også flere, der skriver, at de ikke giver konfirmationsgaver til deres børn. Flere mener, at festen er gave nok i sig selv.

- Min datter skal konfirmeres den 12. maj, og det bliver i min søsters konfirmationskjole, og så får hun en fest, ingen gave fra mig. Det har jeg ikke råd til oveni festen også. Men hun får en dejlig dag med familien som hun ønsker sig, skriver Maria Børnig.

Selvom TV 2’s afstemning er helt uvidenskabelig, så passer resultatet ganske godt med en undersøgelse fra sidste år, hvor Nordea undersøgte, hvad konfirmationsgæster i gennemsnit giver for. Den vidste, at:

  • Forældrene giver 5910 kroner
  • Bedsteforældre giver 5700 kroner
  • Familiemedlemmer giver 910 kroner
  • Familiens venner giver 490 kroner

Så nu kan du lade dig inspirere af, hvad andre bruger på gaver. Du kan også gøre, som flere anbefaler på TV 2’s Facebookside og give for lige præcis det beløb, der passer dig.

- Er det ikke lige gyldigt, hvad naboen gør? Hvad naboen får? Og hvorhen naboen rejser? Vær glad på naboens vegne og koncentrer dig om din egen matrikel. Der er ingen facitliste. Heller ikke her. Så gør som I lyster hver i sær, skriver Karin Dybdal Hansen.

Du kan stadig nå selv at stemme og se, hvad alle andre har stemt.