Samfund

Tiltalt for anden gang for at dele foto af blotter: - Jeg er i chok

Anklagemyndigheden rejser en ny tiltale mod Rikke Louise Andersen, efter hun for 14 dage siden ellers blev frikendt.

I morges blev Rikke Louise Andersen ringet op af sin advokat, der kunne overbringe hende nyheden om, at hun for anden gang er tiltalt i sagen, hvor hun har delt et foto af en mand på Facebook.

Manden blottede sig sidste sommer for hendes 10-årige datter ved Dagli’ Brugsen i Nyråd. Opslaget på Facebook førte til, at manden blev pågrebet.

- Det er, som det er. Men jeg er i chok, siger Rikke Louise Andersen til TV Øst. 

For 14 dage siden blev Rikke Louise Andersen ellers frifundet ved Retten i Nykøbing Falster. Hun var blevet bedt om at møde op, fordi hun nægter at betale den bøde, hun er blevet pålagt for at have delt fotoet på Facebook uden sammentykke.

- Jeg troede, det var fredag og jeg kunne slappe af. Jeg havde haft en formodning om, at der ville komme noget, men da jeg ikke har hørt noget, så tænkte jeg, at det var det, siger hun til TV Øst.

Tiltalt på ny

Så let ser det dog alligevel ikke ud til at gå for Rikke Louise Andersen.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nemlig rejst en ny tiltale mod Rikke Louise Andersen, eftersom Retten i Nykøbing Falster frifandt kvinden på baggrund af en fejl i anklageskriftet.

- Det er naturligvis beklageligt, at vi lavede en fejl. Vi havde ganske enkelt rejst tiltale efter en forkert paragraf i persondataloven, men det retter vi op på nu. Og anklagemyndigheden har da også i andre sager rejst fornyet tiltale, hvis der har været mangler i det oprindelige anklageskrift, siger Henriette Rosenborg Larsen fra anklagemyndigheden i en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Rikke Louise Andersen har nu 30 dage til at gøre indsigelser, hvilket hun, ifølge TV Øst, også har tænkt sig at gøre.

Dagli’ Brugsen tiltales også

Foruden Rikke Louise Andersen er der nu blevet rejst en sag mod fødevarekæden Coop. Sagen kommer, fordi Dagli’ Brugsen i Nyråd har udleveret overvågningsfotos af manden, der blottede sig for Rikke Louise Andersens datter.

Bøden, som Coop skal betale er på 5.000 kroner, hvilket er det samme beløb, som Rikke Louise Andersen er blevet idømt, men som hun imidlertid nægter at betale. Coop har dog ingen planer om ikke at betale deres bøde.

- Vi har fået et bødeforlæg, og det betaler vi. Vi tager det til efterretning og accepterer det, siger Coops informationsdirektør Jens Juul til TV 2.

Ville bare hjælpe

Dagli’ Brugsen i Nyråd ved Vordingborg var ikke bekendt med hensigten, da Rikke Louise Andersen sidste år kom og efterspurgte video fra Dagli’ Brugsens overvågningskamera.

Coops informationsdirektør, Jens Juul, fortæller, at de nok ikke har været opmærksomme på, at hun tog billeder af overvågningsvideoen.

Han forsikrer dog, at brugsuddeleren meddelte Rikke Louise Andersen, at hun skulle fjerne det fra Facebook, da de blev opmærksomme på, at billedet var blevet lagt op.

- Vi ville bare være hjælpsomme overfor en kunde. Det ligger jo i vores natur. Vi har brugt lejligheden til at indskærpe overfor butikkerne, at det må man ikke, ligegyldigt hvor sympatisk kundens forehavende end måtte være, siger Jens Juul til TV 2.