Samfund

Den klassiske rugbrødsmadpakke har kronede dage

Hos faglærte og ufaglærte sværger de fleste til den klassiske rugbrødsmadpakke.

Når klokken slår tolv bliver rugbrødsmadderne pakket frem fra sølvpapir og plasticæsker. I hvert fald hos ufaglærte og faglærte danskere. Her siger næsten to af tre, at menuen består af en ”klassisk madpakke”, når det er tid til spisepausen.

Det viser en rundspørge, som Analyse Danmark har foretaget blandt 3F'erne for Fagbladet 3F.

Madpakken er praktisk

Michael Carøe fra Park og Vej i Frederikshavn er blandt dem. Hans arbejdsdag foregår langs veje og på sportsbaner. Derfor er madpakken for ham et spørgsmål om, hvad der er mest praktisk.

- Vi har adgang til kantiner, hvor der også er buffet og salatbar, men inden vi når frem og tilbage, så er pausen jo gået, siger Michael Carøe.

- Det skal smage godt

Han smører ligesom 71 procent af 3F’erne selv madpakken, og det er der en god grund til.

- Det skal smage godt, forklarer den 56-årige groundsman, imens han fisker en sølvpapirspakke op fra jakkelommen. I den gemmer der sig fire skiver rugbrød med "høj belægning".

Bortset fra rødkålen på toppen af den ene mad og ærterne i den italienske salat under rullepølsen er der ikke meget grønt i Michaels madpakke. Madpakken er på den front ret meget på linje flertallet af 3F’erne, hvor 59 procent siger, at de ikke spiser grøntsager til deres frokost.