Fodbold

Landsholdsstjerner skal lære børn at læse

Otte fodboldlandsholdsspillere skal med deres personlige historier hjælpe med at øge interessen for læsning.

Pisa-undersøgelserne viser, at der er plads til forbedringer når det gælder læsefærdighederne hos danske børn.

Og det er især drengene, der sjældent åbner en bog.

For at ændre den tendens og inspirere børnene til at vælge bøger frem for computerspil er der nu hjælp fra nogle af landets mest berømte rollemodeller i form af Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og seks andre fodboldlandsholdsstjerner.

Projektet er målrettet eleverne i 2. og 3. klasse og det er fodboldstjernernes helt personlige fortællinger, der i billedfyldte letlæsningsbøger skal øge interessen for læsning.

Fakta: Læs med landsholdet

  • ’Læs med Landsholdet’ er en serie af otte letlæsningsbøger, som Carlsen og DBU er gået sammen om at lave for at stimulere fodboldglade drenge og pigers lyst til at læse. 
  • I de otte bøger fortæller Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard, Yussuf Poulsen, Nadia Nadim og Pernille Harder om, hvordan de begyndte at spille fodbold og hvad der foregår i kulisserne på landsholdet.
  • Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse
  • Kilde: dbu.dk

- Mange af børnene i den alder går jo rundt og drømmer om at blive professionel fodboldsspillere, fortæller en af bagmændene bag bøgerne, forlagschef hos Carlsen, Ole Sønnichsen, til TV 2 og fortsætter:

 - De får indblik i en verden, og adgang til nogle historier, de kan identificere sig med. Det er fodbold i øjenhøjde, og det er læsning i øjenhøjde.

De otte små udgivelser om spillernes personlige kærlighed til boldspillet, ungdomsårene og meget andet og bliver taget godt imod i 3.a på Horsens Byskole, som TV 2 besøgte tirsdag.

- Det er vigtig at læse bøger for ens hjerne, den bliver på en måde fodret, fortæller 9-årige Alex Vennevold.

Og man skal som bekendt høre sandheden fra børn - hvad fulde folk har at sige om læsning, melder historien dog ingenting om.

Ifølge Pisa-undersøgelsen kan 15 % af danske skoleelever ikke læse godt nok til at klare læsekravene på en ungdomsuddannelse eller i erhvervslivet.