Støjbergs kage skabte 'kagekrig' på Facebook

Kager er sendt frem og tilbage på de sociale medier dagen igennem, efter integrationsministeren tirsdag startede den store kagekrig.

Flere hundrede tusinder har set integrationsminister Inger Støjbergs billede af hendes kage på Facebook i løbet af det seneste døgn.

Og flere end 8000 mennesker har kommenteret for og imod Inger Støjbergs opslag om, at det skal fejres, at regeringen nu har rundet et skarpt hjørne og har gennemført udlændingestramning nummer 50.

Inger Støjberg selv lægger ikke skjul på, at opmærksomheden og debatten netop var hendes hensigt med at indkøbe jubilæumskagen.

- Det har skabt en debat og et fokus om stramninger, hvilket var meningen med det, siger hun til TV 2.

Ud over debat og kommentarer har den også inspireret en række andre danskere til at skabe deres eget ”kage-opslag” på Facebook.

Granatchok og kage

Debattøren David Trads gik direkte til angreb på Inger Støjberg med et opslag, hvor sammenstillede billedet af en storsmilende minister med en chokeret, bomberamt syrisk dreng.

Hans reaktion gav anledning til næsten lige så mange positive og vrede kommentarer som Inger Støjbergs oprindelige indslag.  Mange kommentarer fandt det smagløst at bruge billedet af den chokerede dreng, mens andre var helt enige i hans kritik af Inger Støjberg.

Røde Kors valgte en anden måde at kommentere integrationsministerens opslag på. De lavede deres eget kageopslag med generalsekretær Anders Ladekarl og en fin kage, der fejrede at Røde Kors har hjulpet knap to-en-halv millioner mennesker i Syrien i de seks år borgerkrigen har varet.

I dette opslag betød tallet 50 ikke antallet af udlændingestramninger, som i Inger Støjbergs opslag, men at man kunne støtte Røde Kors’ indsats i Syrien med en 50’er. Ideen gav pote, idet rigtig mange faktisk benyttede lejligheden til at donere penge til Syrien og der blev samlet mere end 250.000 kroner ind.

33 kroner til kage

Heller ikke Røde Kors undgik dog kritik – for eksempel kritik af, at man brugte 33 kroner på kage til sig selv, når pengene kunne bruges bedre på at hjælpe nødlidende.

Den kommentar fik dog en anden Facebook-læser til at donere de 33 kroner til Røde Kors!

Venligboerne, hvis holdning til indvandrere og flygtninge på mange måder ligger langt fra Inger Støjbergs, kommenterede også med deres eget ”kage-opslag”. Det var dog uden kage, men med blomster i stedet for.

Kagen i toppen af indslaget er bagt af Merete Due Paarup, der er byrådsmedlem for Venstre i Kolding, som reaktion på Inger Støjbergs kage. Den historie kan du se i aftenens 19 Nyheder.