Stein Bagger kører i stor Porsche og har dyrt ur: Nu vil kurator snakke med ham

Storsvindleren Stein Bagger er fundet. Kuratoren i det konkursbo, han efterlod, vil nu i kontakt, skriver BT.

Den dømte svindler Stein Bagger, der efterlod et krakket IT Factory med et milliontab i 2008, er blevet kontaktet af kuratoren bag konkursboet. Det skriver BT.

Stein Bagger blev i 2008 idømt flere års fængsel for at have begået svindel og dokumentfalsk for over 800 millioner kroner i IT Factory. 200 millioner kroner er stadig forsvundet.

Siden sin løsladelse har Stein Bagger, der nu går under navnet Sten Hansen, været forsvundet.

Kurator har kontaktet Bagger

Tirsdag kunne Ekstra Bladet dog berette, at avisens journalister havde fundet ham i en lille by uden for Stockholm. Her kørte han i en stor Porsche og havde et dyrt ur.

Til BT fortæller kuratoren for IT Factory, der har til opgave at redde værdierne i selskabet til dem, der har tabt penge, at han har kontaktet Stein Bagger, der gerne vil give en forklaring.

- Der har været en kontakt i dag. Han har sagt, at det vil han gerne gøre, så jeg regner med, at vi får en redegørelse fra ham en af dagene.

- I første omgang en skriftlig redegørelse, og så må vi se, hvilke informationer den indeholder.

- Det er ni år siden, at han gik konkurs, og han kan jo have tjent penge efterfølgende. Det kan også være, bilen ikke er hans, men han har lov til at bruge den. Det kan være, den er leaset, siger kurator Boris Frederiksen til BT.

På jagt efter 200 millioner

De 200 millioner kroner, der stadig mangler fra Stein Baggers bedrageri, er selvsagt i fokus for kurator, ikke mindst i forbindelse med Stein Baggers gamle partner Mikael Ljungman.

- Det er faktuelt fastslået, at de penge, der mangler at blive redegjort for, er ført ud af Danmark via nogle svenske og amerikanske selskaber, som Mikael Ljungman har ejet eller kontrolleret.

- Så langt er vi på fast grund. Det bliver så lidt sværere at få fuldstændig indsigt i, hvad der sker med pengene, når de forlader de amerikanske selskaber. Det kan godt være, de er løbet tilbage til Danmark, det kan jeg ikke afvise, siger Boris Frederiksen til BT.

Ifølge CVR har Mikael Ljungmann ikke nogle aktive roller i danske selskaber. Hans adresse oplyses dog til at være i den lille svenske by Saltsjöbaden sydøst for Stockholm.