Samfund

Prins Richard er død

Prinsesse Benediktes mand, Prins Richard, er afgået ved døden på slottet i Berleburg. Hoffet beskriver dødsfaldet som pludseligt.

Mandag aften er dronning Margrethes svoger og prinsesse Benediktes mand, prins Richard, død på familieslottet i Berleburg i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen.

Han blev 82 år.              

- Det er med stor sorg, at jeg på vegne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte må meddele, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden, oplyser Tommy M. Paulsen, som er privatsekretær for Prinsesse Benedikte, i en pressemeddelelse.

- Hans Højhed døde pludseligt på slottet i Berleburg i går aftes, mandag den 13. marts.

Prins Richard Casimir Karl August Konstantin zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg har siden 1968 været gift med prinsesse Benedikte, som efter et kort ophold i Danmark tirsdag morgen er rejst hjem til Berleburg.

Den nu afdøde prins har været syg af kræft i flere omgange. Årsagen til hans død er dog ikke nærmere oplyst i hoffets pressemeddelelse.

Prins Richard og prinsesse Benedikte i 1967.

Fyrstefamilie og naturmenneske

Prins Richard var født ind i en af Tysklands fornemste fyrstefamilie, søn af den svenskfødte fyrstinde Margareta, som var veninde med dronning Ingrid, og prins Gustav Albrecht, som var ritmester i den tyske hær under Anden Verdenskrig og døde på østfronten. 

Sammen med prinsesse Benedikte har han tre børn, prins Gustav, prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie, og fire børnebørn.

Prins Richard følger sin datter prinsesse Nathalie op ad kirkegulvet til hendes bryllup i 2011.

Sønnen Gustav har ingen børn, men er ejer af slottet i Berleburg, der har 15.000 hektar skov tilknyttet. 

Ifølge Ritzau havde far og søn et tæt forhold, som blev tættere, da prins Richard for nogle år siden fik hudkræft og måtte igennem en opslidende kemobehandling.

Prins Richard er tidligere blevet beskrevet som et udpræget naturmenneske, som hellere ville have fødderne plantet i et par mudrede gummistøvler end et par nypudsede laksko. 

Prins Richard og prinsesse Benedikte i 1967.