Samfund

Skattesmæk venter: Skat sender nye selvangivelser til Uber-chauffører

Ifølge Skat har 500 Uber-chauffører fået nye selvangivelser som følge af manglende skattebetalinger i 2014 og 2015. Beløbets størrelse er ukendt.

Presset på Uber fortsætter, efter at Skat har sendt nye selvangivelser for 2014 og 2015 til 500 af selskabets chauffører på grund af manglende skattebetaling.

Det skriver Finans

Oven i det har flere andre chauffører selv været inde og ændre selvangivelserne, hvilket kommer til at påvirke deres skattebetalinger i år. Det oplyser Skat i en mail til Finans. 

Oplysninger stammer fra Holland

Skat har på baggrund af lister fra de hollandske skattemyndigheder orienteret cirka 1.700 personer om, at Skat er klar over, at de har kørt for Uber.

Samtidig er Skat i gang med at gennemgå samtlige selvangivelser, og det er på baggrund af den gennemgang, at 500 chauffører indtil videre har fået forslag til nye selvangivelser. 

- Disse personer modtager efterfølgende nye årsopgørelser. Hvis reguleringen medfører en restskat over en vis størrelse, sendes sagerne til en særlig enhed i Skat, der vurderer, om man også får en bøde, oplyser Skat til Finans. 

Skat kan ikke oplyse, hvor store beløb, der er tale om for de enkelte chauffører, eller hvor stort et samlet beløb, chaufførerne mangler at betale.