Black Army nægter at have afpresset hjemløs: Vi vil give ham 3000 kroner

Black Army nægter at have truet sig til hjemløses penge. Sådan lyder det fra gruppens leder efter flere hjemløse har fortalt om trusler fra rockerne.

Hjemløse føler sig truet til at give deres kontanthjælp til Black Army, hvis de vil undgå tæsk af rockerne. Sådan lyder det mandag fra flere hjemløse i Odense, der har valgt at stå frem for at få fokus på problemet.

Men det passer slet ikke, hvis man skal tro rockergruppen. De afviser, at de på noget tidspunkt har afpresset de hjemløse.

 - Black Army har intet med sådanne afpresninger at gøre. Gruppen ville aldrig true en hjemløs, siger Black Armys leder og talsmand, Mohammed Daabas via sin forsvarsadvokat Mette Grith Stage til TV 2 Fyn.

I en pressemeddelse, som forsvarsadvokaten videreformidler for gruppen, siger lederen: 

- Derfor vil vi sige til den kære hjemløse, som tror, at det skulle være medlemmer af Black Army, der har taget de 1.900 kroner fra ham, at Black Army byder ham velkommen til at besøge os på adressen Nyborgvej 140 E, så vi kan fortælle ham, at vi ikke har noget med afpresningen at gøre. Vi vil med glæde give den hjemløse 3.000 kroner for at vise ham, at vi aldrig kan finde på at synke så lavt, som han tror. Altså lad os sige det sådan her: Det er jo ikke fordi, vi leger julemanden, men vi føler, vi har brug for at fortælle den hjemløse, at vi ikke har noget med det at gøre.

30-40 udsat for afpresning

Hos Kirkens Korshær i Odense, hvor de hjemløse på Fyn ofte holder til, er de ellers vant til at høre afpresninger fra Black Army.

Ifølge stedets leder, Heinz Wolf, har rockergruppen passet mellem 30-40 af byens hjemløse op og truet dem.

- De er jo frygtelig bange efterfølgende og føler sig ikke trygge nogen steder, fortæller han.

Kirkens Korshær: De hjemløse er virkelig bange

Ifølge Heinz Wolf tør kun få af de hjemløse at anmelde afpresningerne – og det kan ses hos politiet.

Fyns Politi har modtaget tre-fire anmeldelser fra socialt udsatte, der er blevet udsat for overfald og trusler. De få anmeldelser skyldes ifølge chefpolitiinspektør ved Fyns Politi Lars Bræmhøj, at det er et svært og lukket miljø at komme ind i.

- Det, vi specielt mangler, er, at hele det netværk af folk, som er omkring de udsatte, i højere grad hjælper de hjemløse, så de tør at stå frem og give politiet oplysninger. Det kan være konkrete anmeldelser eller oplysninger, som vi kan bruge til at fokusere vores efterforskning, siger han.

Fyns Politi har modtaget flere anmeldelser fra hjemløse

Hashmisbruger truet til at sælge hash

TV 2 har talt med en af de hjemløse, som har mærket truslerne på egen krop. I frygt for rockerne tør han ikke stå frem med sit fulde navn og ansigt. 

- De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem, fortæller Ole, som netop havde hentet sin kontanthjælp i december sidste år, da han blev overfaldet for første gang.

En hjemløs mand står nu frem og fortæller, hvordan han blev overfaldet af medlemmer fra Black Army, fordi han ikke ville være pusher.

Da Ole nægtede at arbejde for rockerne, kostede det ham dyrt.

- Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1.900 kroner, som jeg lige havde fået, fortæller han.

Pengene var dog ikke nok for Black Army, som alligevel gav Ole et par på hovedet, før de forsvandt igen.

Exitpakke skal beskytte de hjemløse

Spørger man borgmesteren i Odense, Peter Rahbek Juel (S), skal der sættes hårdt ind for at komme problemet til livs.

Han foreslår, at der indføres et beskyttelsesprogram i den kommende bandepakke, som retter sig til de hjemløse.

- Der er behov for, at der kommer en meget tydeligt exitstrategi for udsatte ind i bandepakken, som er ved at blive behandlet på Christiansborg, siger borgemesteren.

Det er ikke første gang, at Black Army er i søgelyset i Odense for at have truet sig til penge. Historien om truslerne mod de hjemløse i Odense kommer samme dag, som to medlemmer af rockergruppen er blevet fængslet i en sag om afpresning af tatovører i Odense.