Samfund

Skole blev evakueret: Bombetrussel afblæst

I alt er 360 børn og 41 lærere og andet personale blevet evakueret fra Egtved Skole.

Børn og personale på Egtved Skole blev i dag evakueret og bragt i sikkerhed efter en bombetrussel mod skolen. Det oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Forsvarets ammunitionsryddere har siden evakueringen i formiddag i samarbejde med politiets bombehunde finkæmmet skolen og området omkring den, men har intet fundet. Derfor ophæves undersøgelserne og afspærringerne i og omkring skolen.

- Det har heldigvis vist sig at være falsk alarm, men vi tager ingen chancer, når vi får sådan en melding ind’ fortæller politiinspektør Michael Weiss og fortsætter:

- Nu afslutter vi her i Egtved og fortsætter efterforskningen af sagen.

Sekretær tog imod opkald

Det var sekretæren på Egtved Skole, der modtog opkaldet om bombetruslen kort før kiokken ni.

- Truslen blev afgivet af en engelsktalende mand og var sandsynligvis optaget på bånd og afspillet i telefonen. det er i hvertfald vores fornemmelse, da beskeden blot fortsatte, da sekretæren forsøgte at spørge ind til truslen, siger Egtved Skoles leder Villy Raahauge til TV SYD.

Skolens ledelse tog straks truslen alvorligt og fulgte den evakueringsplan, som alle skoler har liggende klar i skuffen. De 340 elever og omkring 40 voksne i personalegruppen er blevet indkvarteret i den nærliggende Egtvedhallen.

Også flere skoler i Norge er i dag blevet evakueret på grund af bombetrusler.