Samfund

Vrag af tysk fly fra Anden Verdenskrig med død pilot fundet på dansk gård

En gårdejer har fundet et tysk fly fra Anden Verdenskrig inklusiv resterne af et afdødt besætningsmedlem.

På en gårdejendom ved Birkelse ved Aabybro i Nordjylland har en mand i weekenden gjort et utroligt fund.

Med en metaldetektor har han fundet vraget af et tysk fly fra Anden Verdenskrig - inklusiv resterne af et besætningsmedlem, som angiveligt blev dræbt i styrtet. Det skriver Nordjyske.

Nordjyllands Politi oplyser, at flyet er en tysk jager af typen ME 109 Messerschmidt, og det lå begravet fem meter under jorden.

Derudover er der fundet ammunition fra flyets maskinkanoner, så ammunitionsryddere, det såkaldte EOD-team, fra Skive Kaserne er tilkaldt for at sikre ammunitionen, så ingen kommer til skade under udgravningen af flyet.

TV 2 Nord har en reporter på stedet, som har talt med familien på gården.

Søns skoleopgave ledte familie på sporet af fly

Her fortæller gårdejeren, at det hele begyndte, fordi hans søn skulle skrive en skoleopgave om Anden Verdenskrig, og familien havde hørt rygter om, at der altså skulle ligge et fly begravet på gårdejendommen.

Det tyske fly stammer fra Anden Verdenskrig.

Derudover er der også tilkaldt politifolk med speciale i at identificere lig, der for længst er afdøde, så man kan fastslå ligets identitet. Den tyske ambassade er underrettet om fundet.

Flyet er med stor sandsynlighed et træningsfly, der fløj ud fra Aalborg den 27. november 1944, men aldrig vendte tilbage. Det fortæller Søren C. Flensted, der står bag hjemmesiden Airwar Over Denmark, til TV 2.

Flyet styrtede nemlig ned i en mose, og det lykkedes aldrig det tyske luftvåben, Die Luftwaffe, at bjærge hverken flyet eller piloten.

Søren C. Flensted har set resterne af flyet, der er blevet gravet ud:

- Det er totalt smadret. Den største klump, der er tilbage er V12-motoren, men selve forenden er helt ødelagt, siger han og fortsætter:

- Af piloten er der kun knoglerester tilbage.

Både politiet og Hjemmeværnet er til stede, og området er spærret af.

- Borgere, der eventuelt kører ud for at se dette bemærkelsesværdig fund, skal respektere afspærring og de anvisninger, der gives, oplyser vagtchef Michael Elkjær fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.