Indløste pant fra flasker, de selv havde købt - og så blev de fyret

16x9
Cherie Simon er en af de kvinder, der er blevet fyret for at indløse pant på flasker, som medarbejderne selv havde betalt for. Foto: Scanpix/Privatfoto / TV 2

Cherie Simon og Jeanette Hansen er blevet fyret og beskyldt for tyveri, fordi de indløste panten på de flasker, som de selv havde betalt for.

To medarbejdere i firmaet Europe Handling er blevet bortvist med påstande om tyveri fra deres job. De to medarbejdere, Cherie Simon og Jeanette Hansens, brøde var at samle flasker ind fra arbejdspladsen og indløse panten. 

- Idéen var at holde en sommerfest for pengene, som vi fik ind for panten. For pengene tilhørte jo medarbejderne, som har betalt for panten, siger den nu bortviste Cherie Simon til TV 2.

Flaskerne var til dels flasker, som medarbejderne selv havde købt og medbragt, og dels flasker, som var blevet købt i en automat på selve kontoret hos Europe Handling, der lever af at gøre rent på fly tilhørende Air Canada og Emirates i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Indtil medarbejderne fik den idé, at pantpengene skulle bruges til en fest for alle, var flaskerne blevet indsamlet og indløst af firmaets ejers svigerdatter, som også arbejder i Europe Handling.

- Ifølge hende gik pantpengene til at købe nye varer til automaten, siger Cherie Simon, som har arbejdet i lufthavnen i 10 år.

Fyret efter én tur til flaskeautomaten

Men medarbejderne nåede ikke at samle mange penge ind til sommerfesten. Faktisk blev det kun til én tur til pantautomaten og en udbetaling på 135 kroner og halvtreds øre, inden firmaets ejer, Jan Skelskov, satte en stopper for indsamlingen, fortæller Cherie Simon.

- Jeg blev kaldt ind på kontoret og suspenderet for at have stjålet flasker. Samtidig fik jeg at vide, at jeg ikke måtte tale med andre end min tillidskvinde.

Også Jeanette Hansen, der på det tidspunkt, hvor Cherie Simon blev suspenderet, var på ferie, blev sendt hjem, da hun vendte tilbage til arbejdet.

- Jeg tænkte, ’Det er en joke. Det må være skjult kamera’, siger Jeanette Hansen til TV 2.

Kontaktede fagforeningen

Efterfølgende kontaktede de to kvinder deres fagforening, 3F, som ikke mente, at der var noget at komme efter.

- De sagde – ’Han har ingen sag. I har jo ikke stjålet noget’, siger Cherie Simon til TV 2.

Men sagen stoppede ikke der, for efter fagforeningen var gået ind i sagen, valgte Jan Skelskov at bortvise begge kvinder uden løn.

En måneds løn og ingen politianmeldelse

- Senere vendte han dog tilbage og tilbød, at vi kunne få en måneds løn, og så ville han ikke melde os til politiet, siger Cherie Simon.

Det var dog et tilbud, som begge kvinder blankt afviste.

- Vi vil ikke acceptere, at han kalder os en tyv, så han kan bare melde os til politiet, hvis han vil, konstaterer Cherie Simon, som siger, at hverken hun eller Jeanette Hansen er blevet meldt til politiet.

- Og det er jo lidt mærkeligt, hvis han virkelig mener, at vi har stjålet noget, siger hun.

Skal mødes til mæglingsmøde

TV 2 har været i kontakt med Jan Skelskov, som ikke ønsker at kommentere på sagen.

- Vi udtaler os ikke om personalesager i offentligheden, siger han.

Parterne skal nu mødes til et mæglingsmøde på tirsdag.

- Vi skal som det mindste have en undskyldning. Og det kommer han til at give os. Han har spildt både vores og fagforeningens tid, slutter Jeanette Hansen.