Samfund

Bank dropper nyt gebyr for nogle kunder efter voldsom kritik

1. marts indførte Spar Nord gebyr på 50 kroner for at ringe og tjekke sin konto. Men efter voldsom kritik bliver gebyret nu droppet for ældre.

Spar Nord fritager nu ældre for et omstridt gebyr på 50 kroner for at ringe og få oplyst saldo på sin konto, som banken indførte 1. marts.

- Vi har de seneste dage arbejdet for at finde individuelle løsninger over for de kunder, der af forskellige årsager ikke har været i stand til at bruge vores digitale løsninger. I nogle tilfælde har pårørende fået en såkaldt kigge-adgang til den ældres konto, og i andre tilfælde har vi lavet en aftale om løbende at sende kontoudskrifter til kunden, siger Leif Lind Simonsen, afdelingsdirektør i Spar Nord, i en pressemeddelelse.

Men på opfordring fra Ældresagen fritager banken nu ældre for gebyret.

- Og selv om vi i mange tilfælde er lykkes med at finde tilfredsstillende løsninger for begge parter, så vælger vi nu at handle på opfordringen fra Ældresagen om helt at fritage en gruppe af ældre, siger Leif Lind Simonsen.

Spar Nords beslutning kommer efter massiv kritik af gebyret, som både Forbrugerrådet Tænk og Ældresagen har anklaget for at være diskriminerende.

- Det er jo ikke ulovligt. Men jeg synes, det er uklædeligt. Vi kan kun opfordre de kunder, der bliver ramt af gebyret, til at skifte bank, har vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe til TV 2.

Spar Nords nye gebyr omfatter kunder, der ikke er en del af bankens fordelsprogram, og rammer cirka 10 procent af Spar Nords kunder.

Også i Ældresagen har det nye gebyr, som trådte i kraft 1. marts, vakt forargelse.

Hos Ældresagen opfordrer man også banker med planer om lignende gebyrer til at tage hensyn til de svageste kunder.

- Tag hensyn til de ældre kunder. Ellers må man som kunde overveje, om man hellere vil et andet sted hen, hvor der kan blive taget hensyn til en, siger Ingrid Stokholm Laursen, konsulent i Ældresagen til Nordjyske.dk.