Samfund

Sendte forslag til Lego - nu kommer fem kvindelige pionerer som Lego-figurer

Amerikanske Maia Weinstocks forslag betyder nu, at Lego sætter gang i produktionen af fem figurer af kvinder, der har udført pionerarbejde for Nasa.

Maia Weinstock, videnskabsredaktør i Massachusets i USA, sendte et forslag til Lego som nu bliver til virkelighed - legetøjsfigurer af fem kvindelige pionerer i det amerikanske rumfartsagentur Nasa.

Legos marketingschef Lise Dydensborg bekræfter, at Maia Weinstocks forslag, der blev sendt til en idékonkurrence i den danske legetøjskoncernen i Billund, har vundet en konkurrence og nu bliver forslaget til produktion og salg af de fem som Lego-figurer.

- Som en forfatter og forsker med en meget stor interesse for at udforske rummet, såvel som kvinders historie inden for videnskab, er Maia Weinstocks projekt en måde, hvorpå hun kan fejre fremtrædende kvinder inden for videnskab og ingeniørarbejde. Især dem, som skaber store gennembrud ved Nasa, skriver Lise Dydensborg på Legos blog.

De fem kvindelige NASA-pionerer er Margaret Hamilton, Sally Ride, Katherine Johnson, Nancy Grace Roman og Mae Jemison.

Sally Ride og Mae Jemison er astronauter, Margaret Hamilton ekspert i computervidenskab, Nancy Grace Roman er astronom, og Katherine Johnson var en af tre sorte kvindelige matematikere, der i 60'erne arbejdede for Nasas rumprogram - de tre matematikeres arbejde er skildret i den Oscar-nominerede film "Hidden Figures", der havde premiere i USA i december sidste år.