Samfund

Mor fik 5000 kr. i bøde for at afsløre blotter: Nu står folk klar med støtte

Flere folk står nu klar med støtte til den kvinde, der har fået en bøde for at lægge et billede af en blotter på Facebook.

I går fortalte vi her på TV 2 om Rikke Louise Andersen, som fik en bøde efter at have lagt et billede på Facebook af en blotter, der forulempede hendes datter. Bøden er på 5000 kroner - det dobbelte af den bøde, som blotteren fik.

Nu får Rikke Louise Andersen støtte fra andre, der har stået i samme situation.

Blandt andet fra butiksejer Henrik Thomsen, som sidste år lagde en video af en butikstyv på Facebook.

Efterfølgende blev tyven fanget, men Henrik Thomsen modtog også en bøde. Derfor blander han sig nu i den seneste lignende sag.

- Jeg kan godt forstå Rikke Andersens frustration over en lovgivning, der er håbløst forældet, siger Henrik Thomsen.

Butikstyv stod frem på tv

Rikke Louise Andersen fik bøden på 5000 kroner for at overtræde persondataloven.

- Det kan godt være, at jeg har overtrådt loven, men der er altså en stor forskel på at krænke børn og så lægge et billede op af en efterlysning, sagde Rikke Louise Andersen i går til TV 2.

I Henrik Thomsens tøjbutik i Silkeborg stjal butikstyven en jakke til 6000 kroner. I et interview med TV MidtVest fortalte hun siden - anonymt - at hun følte sig uretfærdigt hængt ud. Det gør dog ikke for alvor indtryk på Henrik Thomsen.

- Jeg har fuld forståelse for, at hendes familie er påvirket af det, men det skulle hun have tænkt på, inden hun gik ind og stjal en jakke hos mig, lyder det fra Henrik Thomsen.

Tricktyve smidt på Facebook

Torben Tvede Gøttler lagde sidste år en video på Facebook af nogle tricktyve, som snyder hans ansatte på en grillbar i Aalborg. Derfor står Torben Tvede Gøttler nu også til en bøde.

Han støtter også Rikke Louise Andersen - og ikke kun moralsk. Han kunne godt finde på at støtte Rikke Louise Andersen økonomisk.

- Fordi jeg selv har stået i samme situation. Hun har jo ikke decideret gjort noget forkert, hvis hun er 100 procent sikker på, at det er ham, der har gjort det - og hun har meldt det til politiet, siger Torben Tvede Gøttler til TV 2.

Rikke Louise Andersens historie rykker til gengæld ikke ved holdningen hos Venstres retsordfører, der frygter at uskyldige bliver hængt ud.

- Det er politiet, der efterforsker – og det er en dommer, der dømmer og straffer. Sådan er det altså i et retssamfund, siger Preben Bang Henriksen til TV 2.

Minister går ind i sagen

Her til aften blandede justitsminister Søren Pape (K) sig i debatten. På Facebook skriver han, at han vil kigge på sagen. For, siger han: "Det ser mærkeligt ud, at den mest alvorlige forbrydelse får den mildeste straf".

Rikke Louise Andersen nægter at betale den bøde på 5000 kroner, hun har fået. På fredag bliver hendes sag afgjort i retten.

På TV 2 vil vi gerne undersøge, hvad der kan gå galt, hvis uskyldige blive uretmæssigt hængt ud på sociale medier. Så hvis du kender til sager, hvor det er sket, så tip os på 1234@tv2.dk.