Samfund

Mors bøde-opslag deles igen og igen: - Jeg er rystet, fuldkommen rystet

En mand blottede sig sidste år for Rikke Louise Andersens datter. Straffen for at dele fotoet af gerningsmanden er dobbelt så stor som blotterens.

Der er noget galt i samfundet, når en mand, der viser sin penis til to små piger, kun får en bøde på 2500 kroner. Det mener i hvert fald Rikke Louise Andersen.

- Det er mig simpelthen fuldstændig uforståeligt. Jeg er rystet, fuldkommen rystet, siger hun til TV 2.

Hun oplevede sidste år i august, at en mand blottede sig for hendes datter, og fordi hun efterlyste manden med et foto fra overvågningskameraer på sin Facebook, er hun nu selv blevet dømt til at betale en bøde på 5000 kroner. Altså det dobbelte af blotterens.

- Det er svært at forklare min datter den urimelighed, der ligger i, hvordan straffen er udmålt. Det er svært at skulle sige til et barn på 10 år, som føler, at der er sket noget grimt, at det, hendes mor har gjort, ifølge loven er værre, siger hun til TV 2.

Datteren ved stadig ikke, at hendes mor på papiret faktisk har gjort noget forkert. Og selvom Rikke har det skidt med det, vil hun på et tidspunkt tage en snak med hende.

- Jeg har tænkt mig at fortælle hende, at der nogle huller i vores lovgivning, og det har blandt andet gjort, at jeg nu står i den her situation, siger hun.

Offentliggjorde foto i afmagt             

Rikkes nu 10-årige datter og en veninde stod sidste år en dag i august og solgte blommer ved Dagli'brugsen i Nyråd, da en mand løftede op i sin røde hættetrøje og blottede sine kønsdele gennem et hul, han havde i bukserne. 

Rikke og hendes mand underrettede politiet, men da de ikke følte, at politiet så på deres henvendelse med ligeså stor alvor, som de selv gjorde, valgte hun dagen derpå i afmagt at dele et overvågningsfoto af manden. 

Tre timer efter delingen blev gerningsmanden pågrebet i en civil anholdelse, fordi to taxachauffører havde set hendes facebookopslag og slået alarm.

Delingen er et brud på persondataloven, og Rikke Louise Andersen skal derfor betale en bøde på 5000 kroner. Den bøde nægter hun imidlertid at betale, og er derfor nu blevet bedt om at møde op i retten til marts.

- Jeg vil ikke bare få betalingen ud af verden. Der er et behov for, at det her ændres. Det er retsfølelsen, der krænkes, siger Rikke Louise Andersen.

Datteren har fået mén

Rikkes 10-årige datter måtte, ifølge Rikke Louise Andersen, i tiden efter episoden sove mellem sin mor og far om natten. Hun havde svært ved at falde i søvn og følte sig utryg. I dag forfølger episoden stadig datteren, fortæller Rikke.

- Hun er stadigvæk utryg. Hun vil ikke gå alene hjem fra skole. Hun vil slet ikke være nede i det område, hvor det er sket, som altså ligger lige bagved skolen. Hun føler sig ikke tryg indenfor hjemmets fire vægge og udenfor vores hus, hvor vi altid har kunnet færdes. Det er altså rigtig invaliderende, siger Rikke Louise Andersen til TV 2.

Rikke frygter, at episeon kommer til at påvirke hendes datters syn på politiet, og på hvilken rolle myndighederne skal spille for den almene borger.

- Min datter har jo en forestilling om, at politiet er dem, der skal beskytte os, og hvis jeg nu skal fortælle hende, at det mor har gjort er mere strafbart, end det, der har krænket hende, så tror jeg simpelthen, at hendes forestilling kommer til at briste, fortæller hun.

Budskab deles i vildskab

Meldingen om at Rikke skal betale 5000 kroner i bøde, mens gerningsmanden slipper for det halve, gjorde hende så harm, at hun lavede en facebookopslag med en video, hvor hun ridser sagen op.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt over 15.000 gange på Facebook, mens det har fået knap 7000 likes. 

- Jeg har stort set kun fået positiv respons. Folk er tossede og dybt forargede. De er chokeret over, at sagen er faldet ud på den her måde, og på at ressourcerne bliver brugt forkert på den forkerte forbryder, fortæller Rikke om reaktionerne på hendes seneste opslag.

- Nogle få har kommenteret på mit sprogbrug i vidoen, og det forstår jeg selvfølgelig godt, men jeg er simpelthen så rasende.

Rikke Louise Andersen er sat til at skulle møde i retten den 3. marts. Hun nægter foreløbigt at betale bøden på 5000 kroner.

Mange læsere har på Facebook undret sig over et billede, der har floreret, hvor Rikke Andersen med navns nævnelse beskriver en mand som pædofil. Dette billede har INGEN sammenhæng med blotter-sagen. Billedet fra den anden sag er fra 2014, hvor en pædofil mand fra Fyn blev idømt forvaring. Mandens navn er alment tilgængeligt og nævnt i de fleste af landets medier, hvorfor hun intet ulovligt har foretaget sig i den forbindelse. 

Her i Danmark skal vi betale erstatning til forbrydere mens offer efterlades med varige mén🔫🔫🔫 hvad ville i gøre hvis det var jeres barn?? Del budskabet det skal simpelthen ikke kunne lade sig gøre det her.

Posted by Rikke Louise Andersen on Thursday, February 23, 2017