Samfund

Dansk jazzlegende død

Jazz-legenden og -pianisten Horace Parlan, Korsør, er død, skriver Sjællandske. Han blev 86 år.

Jazz-legenden og -pianisten Horace Parlan, Korsør, er død, skriver Sjællandske. Han blev 86 år.

Som udøvende musiker hørte Horace Parlan til i jazzens absolutte elite i både Danmark og udlandet. Han spillede med en perlerække af giganter f.eks. Charles Mingus, Coleman Hawkins, Stan Getz, Benny Carter og Red Holloway. Horace Lumont Parlan blev født i Pittsburgh, Pennsylvania, USA.

Spillede med jazzens største navne

Her spillede han med lokale grupper, indtil han i slutningen af 1950'erne i New York indtrådte i bassisten Charles Mingus' orkester. Under en turné i Skandinavien med den sydafrikanske sangerinde Miriam Makeba, faldt Horace Parlan for atmosfæren i København, og i 1972 flyttede han dertil. Han blev dansk statsborger i 1995.

I de seneste år var han blind og delvist lammet og boede på plejehjemmet på Lützensvej i Korsør, hvor han døde natten til fredag.