Samfund

El eller benzin? Her er svaret på den billigste af slagsen

Antallet af elbiler i Danmark falder for første gang nogensinde. Her får du et overblik over, hvad det koster at køre el frem for benzin.

For første gang falder antallet af elbiler på gaderne i Danmark.

Det er nye tal fra De Danske Bilimportører, der - ifølge Information - viser, at antallet af registrerede elbiler i Danmark er faldet med 90 biler på blot én måned fra januar til februar.

En del af forklaringen på faldet af elbiler er den stigende registreringsafgift, som den tidligere Venstre-regering og en række andre partier pålagde elbiler i 2015.

Koster næsten det samme

TV 2 har bedt Dansk Elbil Alliance lave en beregning over, hvad det koster i kroner og øre om måneden at have en elbil i forhold til en helt almindelig benzinbil.

Dansk Elbil Alliance, der er en brancheorganisationen for danske virksomheder med interesse i elbilers introduktion i Danmark, har i tallene regnet med, at man ejer bilen i tre år og kører 1500 km pr. måned.

Tallene viser, at elbilen er dyrere at købe, men billigere at køre i, fordi man kan få abonnement på sin el så man betaler 599 pr. måned - uanset hvor meget man bruger. Det betyder, at prisen pr. kilometer ender på samme niveau for de to biler – helt præcis 3,66 kr. pr. km for elbilen og 3,63 kr. pr. km for benzinbilen.

Overordnet viser tallene, at hvis man kører mere end 1500 km pr. måned vil det være billigst at køre i elbil. Kører man mindre end 1500 km pr. måned er det billigst at køre i benzinbil.

 • Pris i kr.

  330000
  264000
 • Ejerafgift kr. pr/md.

  51
  100
 • Forsikring kr. pr/md.

  283
  283
 • Service kr. pr/md.

  200
  300
 • El/benzin kr. pr/md.

  599
  1263
 • I alt kr. pr/km.

  3.66
  3.63

Ovenstående tal forudsætter, at man ejer bilen i tre år og kører 1500 km pr. måned.

Kilde: Dansk Elbil Alliance.