Samfund

17-årig døde af meningitis efter fejl fra akuttelefon: Nu klager forældrene over forløbet

Forældre til afdød teenager klager nu over forløb ved akuttelefonen 1813.

Selv om Region Hovedstaden har erkendt, at det var en fejl, der ikke blev sendt en ambulance til 17-årige Hans Graham Petersen, da han nytårsmorgen kontakter akuttelefonen 1813, stopper sagen ikke lige foreløbigt, skriver DR P4 København.

Hans Graham Petersens forældre, Jackie og Ivar Petersen, vil på baggrund af de oplysninger, som DR har fundet frem, klage over akuttelefonens håndtering:

- Vi har tænkt os at klage over dele af forløbet. Specielt opkaldene til 1813 med det ene formål at få klarlagt hvorfor de fejl blev begået, så vi kan undgå lignede fejl en anden gang, siger Ivar Petersen til DR P4 København.

Foruden forældrene vil Styrelsen for Patientsikkerhed også gå ind i sagen. Det er helt almindelig procedure, siger Bente Møller, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Region erkender fejl

- Når vi bliver bekendte med uventede dødsfald, hvor der er grundlag for at undersøge behandlingen op til dødsfaldet, så opretter vi en sag og indhenter journaler og beder om redegørelser, siger hun til DR P4 København.

I regionens egen redegørelse af forløbet med Hans Graham Petersen erkender akuttelefonen, at den manglende ambulance var en fejl.

Bente Møller vil dog endnu ikke afsløre, om den konkrete sag får konsekvenser.

- Når vi har indhentet alt materiale, og de redegørelser vi beder om, så tager vi selvfølgelig stilling til, om der er grundlag for at gå videre med en sag mod konkrete sundhedspersoner eller det konkrete behandlingssted, siger Bente Møller.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Region Hovedstaden.