Samfund

Noma mister sine michelinstjerner: Chefkok glæder sig over stjerne til 'lillebror'

Rene Redzepi YUYA SHINO / Scanpix Denmark

Nomas køkkenchef Rene Redzepi glæder sig over restaurant 108's nyerhvervede michelinstjerne.

Restaurant Noma, som flere gange har haft status som verdens bedste restaurant, har mistet de to michelinstjerner, som restauranten blev tildelt i 2016.

Det fremgår af den netop opdaterede Michelinguide.

Noma holder lukket fra på lørdag og nogle måneder frem, mens restauranten flytter lokaler til Refshaleøen. Ifølge formanden for michelinkomiteen, er det kun restauranter, der er lukket siden sidste år, der ikke er blevet tildelt en eller flere af de prestigefyldte stjerner i år.

TV 2's madekspert Svend Rasmussen havde på forhånd forudset, at Noma ville miste sine michelinstjerner.

- Hvis der er noget, folkene bag Michelinguiden går op i, så er det stabilitet, stabilitet, stabilitet, sagde han før uddelingen og fortalte, at Noma i år ikke har mulighed for at yde den samme stabile madoplevelse som tidligere.

Noma-lillebror fik en stjerne

På trods af de to mistede stjerner er der alligevel noget at glæde sig over i Noma-lejren ovenpå onsdagens michelinuddeling.

Restaurant 108, der er et sideprojekt af folkene bag Noma og har holdt til i Nomas lokaler, mens restauranten har være på turne i henholdvis Australien og Mexico, blev nemlig tildelt sin første michelinstjerne.

Nomas chefkok, Rene Redzepi, glæder sig over hæderen til Restaurant 108.

Restaurant 108 åbnede sidste år og serverer små retter, der i høj grad minder om storebror Nomas. Retterne er dog mere folkelige og prisvenlige. 

Noma blev kåret som verdens bedste restaurant ifølge Restaurant Magazines' liste "The World's 50 Best Restaurant" tre år i træk fra 2010-2012 og igen i 2014 efter en andenplads i 2013. I 2016 blev restauranten tildelt en femteplads på den prestigefyldte liste. Desuden fik den for første gang to michelinstjerner. 

Få overblikket over alle de danske Michelinstjerner her:

Tre stjerner:

Geranium

To stjerner

a|o|c 

Henne Kirkeby Kro

En stjerne

Søllerød Kro

Era Ora

formel B

Kokkeriet

Kiin Kiin

Studio at the Standard

Kadeau

108

Relæ

Den Røde Cottage

Marchal

Clou

Kong Hans Kælder

Frederikshøj

Domestic

Gastromé

Substans

Kadeau

Ti Trin Ned

Slotskøkkenet

Frederiksminde

KOKS