Læserne jubler og liker i tusindvis: Børnehave er flyttet ind på plejehjem

Det vækker glæde rundt om i landet, at en børnehave er flyttet ind på et plejehjem ved Ringkøbing. Fantastisk og livsbekræftende, mener danskere.

I kælderen på et plejehjem i byen Kloster ved Ringkøbing sker noget ganske usædvanligt. 

Her er en børnehave grundet pladsmangel flyttet ind, og historien om den utraditionelle kombination af ældre og yngre generationer samlet under et tag, er noget, der får danskerne til tasterne.

Siden TV Midtvest tirsdag kunne fortælle om konstellationen på Holmbohjemmet i Kloster, har TV 2s læsere ikke lagt skjul på begejstringen over, at børn, ældre og demente kan have gavn af hinanden.

TV 2s Facebook-side har mere end 21.000 Facebook-brugere liket historien, som er delt knap 1500 gange. 

Sker alt for sjældent

Og man skal ikke kigge langt efter de jublende kommentarer. Win-win-situation, livsbekræftende og yderst givende, lyder det blandt andet fra TV 2-læsere.

- Ej, hvor er det dog en fantastisk idé. Ville da håbe, alle børnehaver fik lavet nogle møder på plejehjem. Så fantastisk de gamle lyser op, og børnene elsker det tydeligt også. Ville da ønske, nogle havde tænkt denne tanke, da jeg var barn. Fantastisk tanke, skriver Pernille Rasmussen.

Janni Haahr Kørvell er enig:

- Det er det bedste, der er sket inden for børne- og ældreområdet. Det skulle alle plejehjem og børnehaver benytte sig af. Ofte sidder de ældre bare og kigger ud i den blå luft. For nogle år siden arrangerede jeg et ungt børne-gospelkor til at spille på et plejehjem, og de ældre var så glade og nynnede og sang med. Det sker desværre alt for sjældent, for mange af de ældre bliver glemt af deres børn, og det med at børn og unge er til stede, opmuntrer de ældre hver dag, kommenterer hun. 

Og sådan fortsætter mange af kommentarerne.

- Sådan. Er selv vokset op på et plejehjem og hold da op, hvor er der mange dejlige oplevelser både for barnet og beboerne. Du er aldrig alene. Der er altid en hånd at knuge. Altid kærlige ord. Det er så givende for begge parter, skriver Nina Rasmussen.

- Har tænkt tanken 1000 gange, når jeg har været rundt på forskellige plejehjem i forbindelse med mit arbejde. Hvorfor har man ikke kombineret dette for længe siden. Begge parter ville få masser ud af det, og behovene er stort set de samme. Livsbekræftende og lærerigt. En fantastisk ide, skriver Michael Ahler.

Konstellation skaber debat

Joakim Bank Lauridsen lægger dog op til, at der bør skaffes børneattester på de ældre.

- Ja det er super, lige indtil en plejehjemsbeboer begår et overgreb på et barn. Har alle beboere og medarbejdere på plejehjemmet børneattester?, spørger han.

Forslaget bliver dog hurtigt manet i jorden af andre læsere.

- Hold da lige op. Hvor har du da lave tanker om de ældre, som kan give de børn så mange gode oplevelser og omvendt, skriver Karina Quist.

- Det er kun personalet, der arbejder med børnene, der skal laves børneattest på, og de ældre arbejder ikke med børnene, så NEJ der er ikke børneattest på dem. Og det skal der da heller ikke, de besøger jo bare hinanden. Hvis nu børnehaven var i deres egne lokaler i børnehaven og besøgte plejehjemmet hver dag, ville man jo heller ikke kræve, at de afleverer en børneattest. Men kan vi ikke se på det positive i det og så nyde, at de har glæde af hinanden, kommenterer Katja Jolanta Lokjær Pedersen.

- Stop nu med jeres børneattest! Jeg har selv en knægt, der har været på besøg på et plejehjem. Og han syntes det var så hyggeligt og fortalte meget om det, skriver Philip Grønbech

Hvad synes du om, at børnehaver flytter ind på plejehjem? - Deltag i debatten her.