Jubelscene på Dragsholm Slot: - Det betyder ekstremt meget

Dragsholm Slot i Odsherred får sin første michelinstjerne. Personalet jublede af glæde, da den gode nyhed blev offentliggjort.

De seneste uger har været nervepirrende for restauranten på Dragsholm Slot, men i dag fik de forløsningen:

De får deres første stjerne i Guide Michelin og træder dermed ind i et eftertragtet selskab af nordiske restauranter af en helt særlig kaliber.  

Og det var et overvældet personale, som stod og fulgte overrækkelsen live fra Stockholm. 

- Det betyder ekstremt meget. Det er noget vi alle i køkkenet har arbejdet for. Alle knokler for det hver dag, siger souschef på Dragsholm Slot, Christoffer Sørensen.  

Personalet gav hinanden et kæmpe gruppekram. 

- Vi er meget beærede, glade og stolte, siger restaurantens driftsdirektør Claus Fribo. 

Dragsholm i stor jubel: Har fået første michelinstjerne

Smagen er alt

Michelin-guiden: Det betyder stjernerne

I Michelin-guiden får maden karakterer ved hjælp af stjerner.

Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk belønnes med korslagt bestik (1-5 bestik). Hoteller belønnes på samme måde for deres miljø/komfort med hussymboler i forskellige størrelser.

Rødt bestik og røde hussymboler gives til særligt gode restauranter og hoteller. 

- Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter". 
- To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd". 
- En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".  

Kilde: Guide Michelin 

Køkkenchefen Claus Henriksen var taget til Stockholm for at modtage æren.

Her blev han rost for sin særlige sans for smag, som kendertegner restauranten.

- I ramte den rigtige smag, siger Michael Ellis, chef for Guide Michelin.

- Jeg er meget stolt af, at jeg kan få en michelinstjerne til et 800 år gammelt slot. Vi skriver historie i dag, siger Claus Henriksen på scenen.

Også hans personale giver ham en stor del af æren for restaurantens succes. 

- Claus er en af de dygtigste, jeg nogensinde har arbejdet sammen med til at formidle smage på en tallerken, siger souschef Christoffer Sørensen. 

Restauranten bruger lokale råvarer og følger filosofien om, at bæredygtighed kan smages.