Her er anmeldernes dom over La La Land

Aviserne Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken flyder over med roser til Oscar-favoritten La La Land.

Hvis man er til musicals, skal man tage i biografen og se filmen "La La Land", koste hvad det vil. Sådan lyder konklusionen i kor fra flere af avisernes anmeldere.

Filmen får seks hjerter i Politiken, hvor anmelder Kim Skotte skriver:

- "La La Land" er en film, som det er virkelig svært ikke at elske af hele sit filmhjerte. Så hvorfor lade være? Medmindre selvfølgelig man er musicalallergiker, og dem er der jo altså nogle stykker af!

Hyldest til kærligheden og livet

Også i Jyllands-Posten er der ros at hente. Her giver anmelder Nanna Frank Rasmussen filmen fem stjerner.

- Danser man ikke tindrende glad ud af biografen efter at have set Damien Chazelles hyldest til kærligheden og filmmediet, så skal man fluks søge hjertelægehjælp, skriver hun.

Et gennemgående tema i anmeldelserne er filmens genrejsning af musical som genre.

Musicalgenren er genfødt

I Berlingske vækkes genren fra de døde i både Louise Kidde Sauntveds anmeldelse og i en tilhørende artikel med titlen "Musicalen er tilbage".

- Musicalgenren er intet mindre end genfødt med Damien Chazelles på én gang moderne og klassiske musical "La La Land", skriver anmelderen, der giver filmen fem stjerner.

Filmen har Ryan Gosling og Emma Stone i hovedrollerne og er nomineret til 14 Oscar-priser. En af dem er prisen for bedste film. Og skal man tro bookmakerne, har filmen gode chancer for at løbe med prisen.

Lige sådan er instruktøren Damien Chazelle og Emma Stone favoritter til at vinde prisen for henholdsvis årets instruktør og årets kvindelige hovedrolle.