Samfund

Første michelinstjerner til Færøerne og Island

Dill og Koks er de første to restauranter i Nordatlanten, der modtager michelinstjerner.

Både Island og Færøerne har i dag fået deres første michelinstjerner. De to restauranter er de første nordatlantiske spisesteder, der har fået de eftertragtede stjerner.

På Færøerne er michelinstjernen gået til restaurant Koks i Thorshavn. Som på mange af de andre michelinrestauranter fokuserer Koks på at lave mad med lokale ingredienser. På menuen er blandt andet lam, fisk og skaldyr.

I Island fik restaurant Dill i Reykjavik også en stjerne. Også her er de lokale ingredienser i højsædet.

Tre nye stjerner i Jylland

Også i Danmark faldt der nye stjerner, da Michelin uddelte de eftertragtede stjerner onsdag formiddag. Blandt de nye stjerner i Danmark er restaurant Domestic i Aarhus, Ti Trin Ned i Fredericia, Dragsholm Slot i Odsherred og Nomas lillebror, 108, i København.

På Falsled Kro på Fyn havde man eller håbet på - og mange madanmeldere havde forventet - en stjerne. Men resturanten måtte se sig forbigået, og Fyn er derfor stadig stjerneløs.

Restaurant Geranium, som ligger i København, fik lov at beholde sine tre stjerner og ligger dermed i den absolutte topklasse af restauranter i verden. Restaurant Noma, som tidligere har været kåret som verdens bedste restaurant, har i dag mistet sine michelinstjerner, fordi de har været lukket en periode i løbet af 2016.