Samfund

Telefonen, der kostede millioner af liv, er solgt for 1,7 millioner kroner

Adolf Hitlers krigstelefon blev solgt på en auktion i Maryland i USA. ALEDXANDER HISTORICAL AUCTIONS / HANDOUT / Scanpix Denmark

Nazilederen Adolf Hitlers krigstelefon er blevet solgt på en amerikansk auktion.

Telefonen, der blev brugt af Adolf Hitler under Anden Verdenskrig, er blevet solgt for et millionbeløb under en auktion i Chesapeake City i Maryland, USA.

Identiteten af byderen, der endte med at betale 243.000 dollars svarende til 1,7 millioner danske kroner, kendes ikke. Vedkommende var ikke til stede ved auktionen, men bød symbolsk på krigsrelikviet over en telefon.

Det skriver BBC.

Den ikoniske drejetelefon, der har nazilederens navn indgraveret, blev fundet i 1945 i hans bunker i Berlin.

Telefonen sendte millioner i døden

Efter sigende brugte Hitler telefonen til at afgive ordrer i løbet af de sidste to år af Anden Verdenskrig. Ordrer, der kostede mange mennesker livet.

- Det vil ikke være muligt at finde et mere slagkraftigt levn end det primære værktøj, der blev anvendt af den ondeste mand i verden, skriver Alexander Historical Auction, der afholdt auktionen om Hitlers krigstelefon.

Nazirelikviet var af auktionshuset anslået til at være 300.000 dollars værd, hvilket svarer til 2,1 millioner kroner, men endte altså med at blive solgt for en anelse mindre til den hemmelige køber.

Foruden telefonen blev også en porcelænsfigur af en schæferhund, som Hitler også har ejet, solgt. Den blev ifølge BBC solgt for, hvad der svarer til 170.000 danske kroner. Dog ikke til samme køber.

Adolf Hitlers porcelænsfigur blev solgt for 24.300 dollars.