Samfund

87-årige Agnes rørt over danskernes reaktion: Du godeste, jeg kan slet ikke forstå det

87-årig Agnes Wagner har hæklet 1.000 blæksprutter til landets hospitaler. Nu hyldes hun af danskerne på nettet.

- Du godeste. 

- Jeg kan slet ikke forstå det. Det kan jeg ikke. Man kan snart blive så rørt over det. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det var sådan.

Sådan reagerer 87-årige Agnes Wagner, da TV 2 besøger den hæklende kvinde, som på rekordtid er blevet kendt for at have hæklet 1.000 blæksprutter til for tidligt fødte børn på landets hospitaler. 

På Facebook har knap 40.000 danskere i løbet af mandag liket historien om Agnes, og mere end 800 har kommenteret historien og rost den hæklende dame for arbejdet.

TV 2 læser under besøget hos Agnes Wagner et udpluk af kommentarerne op.

- Vores for tidligt fødte søn havde en af de hæklede blæksprutter hos sig, mens vi var indlagt i Skejby. Den er gemt, og han skal have den, når han bliver ældre. Vi er SÅ taknemmelige for, der sidder nogle og hækler de blæksprutter, skriver Christine Thea Neve i en kommentar.

- Det lyder godt, konstaterer Agnes Wagner, mens hun hækler videre siddende i lænestolen i hjemmet i Brørup ved Kolding.

Takker forældrene

På Facebook er der ikke langt mellem de rosende ord til Agnes Wagner.

- Vores søn var ikke for tidligt født, men måtte en tur forbi Neonatal, hvor han også fik en sprutte, og her knap 8 måneder efter, er han stadig meget glad for Mr. Sprutte. De er guld værd, og det er fantastisk, at skønne mennesker som Agnes bruger tid på at lave dem. TAK, skriver Liva Skov Mortensen

- Hold da op. Det lyder godt da. Hold da op, smiler en rørt Agnes Wagner. Og sådan fortsætter det nedad i kommentarfeltet på TV 2s Facebook-side. 

- Tusind tak Agnes! Mine tvillinger var meget glade for sprutterne!! Og det er som forældre, nybagte inden man var helt klar, fantastisk at få et stykke hjemmehæklet hygge med fra start, skriver Jette Yding Frank i en kommentar.

- Det er da helt fantastisk. Det havde jeg da slet ikke forventet, det her. Det var sødt gjort af dem. Helt bestemt, siger Agnes Wagner.

Den 87-årige kvinde har svært ved at sætte ord på alle de varme hilsner, hun har fået. Hun er overrasket over, at blæksprutter kan vække så stærke følelser hos danskerne. 

- Det forstår jeg slet ikke. Det gør jeg godt nok ikke. Men så må det jo være meget værd. Det er fantastisk, siger Agnes Wagner og tilføjer:

- Det bliver ikke ringere at skulle sidde og lave blæksprutterne, når man tænker på, at det glæder dem sådan. Det er da meget værd. Helt bestemt.

Fortsætter med at hækle

Selv om Agnes Wagner allerede har hæklet over 1.000 blæksprutter til ære for landets hospitaler, stopper hæklingen ikke her.

- Jeg holder ikke op. Så skal det gå sådan, at jeg ikke kan mere. Det kunne selvfølgelig ske. Jeg kan nok blive træt i fingrene af det, men så må man holde, vente lidt og så begynde igen, forklarer hun.

Du kan se Agnes Wagner fortælle om, hvorfor hun startede med at hækle i klippet nedenfor.

87-årig Agnes Wagner har viet sin fritid til at hækle bløddyr til landets hospitaler.