Samfund

Mor indlagt med et-årig søn: Vi måtte selv gøre rent

En mor til en ét-årig dreng rejser nu ny kritik af forholdene på et af landets største hospitaler.

Gennem de sidste par år har der været rejst kritik af forholdene på Hvidovre Hospital, hvor hygiejnen og behandlingen af patienterne har været under lup. Blandt andet i en dokumentar af TV 2-journalisten Michael Bech, der satte fokus på forholdene under hans egen indlæggelse.

Hvidovre Hospital har blandt andet fået kritik af Styrelsen for Patientsikkerhed, og nu er der igen utilfredshed med forholdene på hospitalet. 

I et Facebook-opslag retter Nadia Stefanie Rosenkrands Wistisen fra Haslev voldsom kritik af de hygiejniske forhold på Hvidovre Hospital, efter hun var indlagt med sin et-årige søn Alvin, som havde en mavevirus, på børneafdelingen på hospitalet.

Hun var på vinterferie i Brøndby, da Alvin fik en mavevirus, der betød at den lille dreng blev dehydreret.

- Vi blev indlagt på en åben indlæggelse fredag, siger Nadia Wistisen til TV 2.

Men selv om Alvin var indlagt i isolation, var de hygiejniske forhold meget dårlige.

- På børneafdelingen på Hvidovre placerer man patienter på madrasser på beskidte gulve. Her skal de pårørende selv skifte sengetøj og gøre rent, når patienten har kastet op eller skidt. Her skal de pårørende skifte diarré bleer på gulvet, på madrassen som de deler med patienten, skriver Nadia Wistisen i sin Facebook-opdatering om indlæggelsen.

Hun fortæller til TV 2, at selv om Alvin var indlagt i isolation, og personalet skulle bære forklæder, handsker og masker, skete det ikke i halvdelen af de tilfælde, hvor de var der. Nadia Wistisen fortæller, at forældrene måtte klare det meste af behandlingen af deres lille dreng selv, og de fik også besked på, at de selv kunne gøre rent.

- Her får man udleveret en kost, så man selv kan feje stuen. Her skal man vente over halvanden time på at få afleveret det Panodil, som man alligevel selv skal give patienten, skriver Nadia Wistisen.

Hjemme i Haslev

Hun er nu hjemme i Haslev igen sammen med Alvin efter at have været indlagt fredag og lørdag på en åben indlæggelse.

- Nej, vi skal ikke derind igen. Vi kan ligeså godt fortsætte behandlingen herhjemme, siger hun.

Hun er stadig chokeret over forholdene og vil klage til Hvidovre Hospital.

- Det er ikke godt nok, siger Nadia Wistisen til TV 2.

Overlæge erkender: Ikke godt nok

På Hvidovre Hospital synes Klaus Børch, ledende overlæge på Børneafdelingen, også forholdene på afdelingen er kritisable.

- Jeg synes heller ikke, det er godt nok at få en madras, og vi ville meget gerne kunne give forældrene bedre forhold, siger Klaus Børch til TV 2.

Han forklarer, at når forældrene bliver indlagt sammen med børnene, så er det på grund af pladsforholdene på Hvidovre Hospital ikke muligt at tilbyde forældrene en seng også - det syge barn får en seng.

Ifølge Klaus Børch har Nadia Wistsen ikke klaget til personalet over rengøringen i forbindelse med indlæggelsen.

Han siger, at der snart bliver bedre forhold for de mindste patienter på Hvidovre Hospital og deres forældre.

- Vi glæder os til første spadestik bliver taget på tirsdag til en helt ny børneafdeling på hospitalet, hvor der bliver enestuer, siger Klaus Børch.