Har rejst 160.000 km på skrabet budget: Friede til kæresten på Mount Kenya

I november 2014 fortalte TV 2 om Torbjørn C. Pedersen projekt, hvor han rejser Jorden rundt for 100 kroner om dagen. TV 2 har bedt om en status.

Det lyder umuligt, men nu er danske Torbjørn C. Pedersen over halvvejs i sit projekt, som han selv kalder Once upon a Saga - (der var engang et eventyr, red.). En rejse jorden rundt uden at bruge fly for et budget på  20 dollars (lige nu 140 kroner, red.) om dagen.

Da TV 2 sidst fortalte om den 38-årige danskers projekt i november 2014, havde han været afsted godt et år - siden 10. oktober 2013, han var på Sct. Vincent i Caribien og han havde været i 63 af de i alt 203 lande, han skal nå at besøge.

- Nu har jeg været i 125 lande, så jeg har det som om jeg er kommet over toppen og er på vej ned på den anden side, siger Torbjørn C. Pedersen i telefonen fra Sudan, hvor han er nu.

- Jeg har rejst 160.000 kilometer, cirka halvvejs til månen, siger Torbjørn C. Pedersen, der erkender, at han har været tæt på at give op på et tidspunkt.

- Jeg har været gennem det centrale Afrika nu, fortæller han.

Masser af højdepunkter

Turen har dog også budt på masser af højdepunkter for danskeren, der blandt andet friede til sin kæreste på toppen af Mount Kenya, et af de højeste bjerge i Afrika.

- Heldigvis sagde hun ja, ellers havde det været en lang tur ned, indrømmer Torbjørn C. Pedersen med et grin.

Han kan se frem til at få besøg af kæresten igen den 26. februar - enten i Egypten eller i Sudan, hvor han er nu.

- Det næste land, jeg skal ind i, er Eritrea, og det er et land, det er næsten umuligt at komme ind i. Så hvis det ikke lykkedes forholdsvis hurtigt, så vi kan mødes i Egypten, så bliver jeg i Sudan, siger Torbjørn C. Pedersen.

Med hånden på hjertet indrømmer den danske eventyrer, der nu har været afsted i over fire år, at han ikke helt har kunnet holde sit budget på 20 dollars om dagen  - de uforudsete udgifter har bragt det beløb op på 50 dollars (cirka 350 kroner, red.) om dagen.

- Hvis man holder sig til fire ting, kost, logi, transport og visa, kan det godt holdes på 20 dollars om dagen. Men på et tidspunkt gik min telefon i stykker, og så måtte jeg bruge 50 dages budget på en ny. Jeg blev også syg af en virus på et tidspunkt, og dér måtte jeg betale for blodprøver, siger Torbjørn C. Pedersen til TV 2.

Nu mangler han altså blot 78 af de 203 lande på listen, før han har gennemført sin eventyrlige tur, som også har skabt opsigt i udlandet - for nylig blev han interviewet af det ansete Forbes Magazine.