Samfund

90-årige Aage arbejder 40 timer om ugen og laver 1,5 millioner agurker årligt

Pensionsalderen er et politisk emne, der ofte er til debat. Men for 90-årige Aage Jacobsen er det slet ikke relevant, om den skal sænkes eller ej.

Selvom Aage Jacobsen kunne være gået på pension for 25 år siden, så står han op hver morgen kl. 6 for at passe sit gartneri i Smørum på Sjælland.

- Det ville være forfærdeligt for mig, hvis jeg skulle ind og sidde i en lænestol og se fjernsyn og læse aviser, siger Aage Jacobsen til TV 2.

Selvom han er fyldt 90 år, er han med til at producere omkring 1,5 millioner agurker om året.

Kun afbrudt af en daglig middagslur på 20 minutter, arbejder Aage Jacobsen 35 til 40 timer om ugen. Pension har aldrig været en mulighed.

- Så havde jeg været død for længe siden. Pension, det er ikke mig, siger Aage Jacobsen.

Konen er også med

Den høje arbejdsmoral hos Aage Jacobsen smitter af på kollegerne.

- Hvis man selv er lidt træt, og Aage bliver ved, så tænker man, "hold da op, Aage er 50 år ældre end mig, og alligevel bliver han bare ved", siger John Hyldig, der er medarbejder, hos Rosenlund Gartneri.

Aage Jacobsen stiftede gartneriet i 1953. Samme år giftede han sig med sin kone, Grethe Jacobsen. Hun fik både en mand - og det halve gartner-rige.

I dag styrer den 82-årige kone gartneriets regnskab. For hende er pension heller ikke en mulighed.

- Så længe at han fortsætter, så er jeg også nødt til det, siger Grethe Jacobsen.

Aage Jacobsen har ét godt råd til andre, der gerne vil holde sig i gang.

- Hvis man er sund og rask, skal man ikke bare sætte sig hen. Jeg synes, det er noget af det dummeste man kan gøre, siger fødselaren.