Samfund

30 par gift på Ærø i anledningen af valentinsdag: - Så glemmer vi aldrig vores bryllupsdag

Den internationale kærlighedsdag valentinsdag har for alvor slået rod i Danmark. Den 14. februar er blevet månedens mest populære dag at blive gift.

Det mærkede man blandt andet på Ærø, hvor brudepar fra adskillige lande blev viet. Helt præcist 30 par valgte at sige ja til hinanden, og det var ikke helt tilfældigt, at det blev på valentinsdag.

- Så glemmer vi aldrig vores bryllupsdag, når den falder på valentinsdag, siger Muhammad Ali fra Spanien, der i dag var brudgom på Ærø.

Personalet på Ærø Rådhus havde da også gjort lidt ekstra ud af dagen.

- Normalt plejer vi ikke at have pyntet op, men lige i dag er det selvfølgelig hjerternes dag, siger Joan Ammersbøll, der er giftefoged på Ærø Rådhus.

Normalt er februar ikke særlig populær måned at blive gift i. Her er den 14. klart den mest populære dag at sige ja til hinanden. 

Danmarks Statistik har samlet tal på alle vielser i Danmark i februar i perioden fra 2007 til 2015, og i den periode er næsten 1200 danske par blevet gift på Valentinsdag. Til sammenligning er der holdt omkring 400 vielser på de andre februardage

På ni år er 1.161 par blev viet på valentinesdag i Danmark.

Generelt er Ærø et populært sted at blive gift, men tirsdag var der tre gange så mange vielser som på en normal hverdag i februar.

- Selvfølgelig er man ved at være lidt træt i hovedet, men jeg kunne godt tage ti par mere, siger Pia Vibeke Petersen, der er giftefoged på Ærø Rådhus.

For et af de 30 par, der tirsdag blev viet på Ærø Rådhus, var det bruden, som havde bestemt datoen.

- Det er dejligt at fejre bryllup på selveste kærlighedens dag, siger Partlet Takvy fra Tyskland, der tirsdag var brud på Ærø.

Par fra Tyskland, Norge, Brasilien og Spanien blev tirsdag viet på Ærø.