Samfund

Cafeteria-ejer spærrer p-pladser for udenlandske chauffører: - Jeg er desperat

Lastbilchaufførerne ignorerer skiltningen på parkeringspladsen, så nu har Kim Hansen taget sagen i egen hånd. Kim Hansen

Kim Hansen har i årevis kæmpet forgæves for at få udenlandske chauffører til at overholde reglerne på parkeringspladsen ved hans motorvejscafeteria.

Kim Hansen har i ni år kæmpet en forgæves kamp mod udenlandske lastbilchauffører, der parkerer i dagevis foran hans motorvejscafeteria ved rastepladsen Hylkedal Øst nær Kolding.

Nu har han taget sagen i egen hånd og har afspærret parkeringspladserne i weekenderne – selvom parkeringspladserne reelt tilhører Vejdirektoratet.

Problemet er at lastbilchaufførerne ignorerer skiltningen, der tydeligt foreskriver, at der er parkering forbudt i weekenderne. Når lastbilerne spærrer p-pladserne, kan turistbusserne ikke parkere – dermed går Kim Hansen glip af en vigtig indtægtskilde.

- Nu har jeg skændtes med dem i ni år, og de er fuldstændig ligeglade. Jeg er desperat, og derfor har jeg afspærret pladserne, selvom jeg ved, at det er selvtægt. Hvad helvede skal jeg gøre, spørger Kim Hansen.

Han har løbende været i kontakt med politiet og Vejdirektoratet for at få hjælp til at løse problemet.

- Politiet har tidligere været gode til at hjælpe, men de har ikke ressourcerne længere. For dem er det her jo en lille banal sag. Hos Vejdirektoratet har der til gengæld ikke været meget hjælp at hente. Skænderierne med chaufførerne er blevet mere og mere ophidsede, og jeg frygter sgu, at det ender med vold inden længe, siger Kim Hansen til TV 2.

- Jeg bliver ved med at kæmpe

Han fortæller, at flere busselskaber på det seneste har tilkendegivet, at de vil stoppe med at køre forbi hans cafeteria på grund af manglen på parkeringspladser.

- Det er hele mit eksistensgrundlag, så selvfølgelig bliver jeg ved med at kæmpe. Jeg er økonomisk forpligtet over for banken og mine ansatte. Det kan simpelthen ikke passe, at chaufførerne kan skide på loven, uden at der bliver grebet ind. Det er nærmest et slaraffenland uden for lands lov og ret, hvor de udenlandske chauffører kan gøre, hvad der passer dem, siger Kim Hansen til TV 2.

Vejdirektoratet: Det må han ikke

Områdechef Gitte Hoeg fra Vejdirektoratet fortæller til TV 2, at man så sent som 27. januar var på besøg på rastepladsen ved Kolding:

- Vi fortalte Kim Hansen, at han ikke må afspærre parkeringspladserne. Det er vores areal. Jeg kan forstå, at han stadig spærrer området af, og derfor vil jeg tage kontakt til ham i morgen. Vi har normalt en rigtig god dialog med vores infoteriaer, så den her diskussion skal vi ikke tage i medierne.

Gitte Hoeg tilføjer, at Vejdirektoratet har iværksat en undersøgelse, der i løbet af 2017 skal afdække, om der er et generelt problem med manglende parkeringspladser på de danske rastepladser.