Samfund

Sexet murer har fået uddannelse til at boome: - Vi skulle have noget opmærksomhed

En reklamevideo med en sexet murer og nogle frække badenymfer får nu de unge mænd til at melde sig til mureruddannelserne.

I lang tid har de gode gamle, danske håndværksuddannelser været under pres, fordi de unge mænd hellere vil i gymnasiet og på universitetet.

Den tendens har blandt andre fag ramt murerfaget, der har haft svært ved at rekruttere nye lærlinge. Men den udvikling er nu vendt.

På Aarhus Tech, hvor man i 2015 måtte nedlægge murer-linjen, er 30 unge murersvende startet på uddannelsen i år. Og i Københavns Murerlaug oplever man også en markant stigning i interessen for faget.

Sociale medier

Spørger man Aarhus Tech og Københavns Murerlaug hvad forklaringerne på den pludselige interesse kan være, så har de én overordnet idé om det.

Det er deres videoer på de sociale medier, der har vakt interessen.

- Vi kunne se, at der ikke ville gå så lang tid, før der begyndte at mangle murersvende, og ud fra det ville vi gerne prøve at skabe noget opmærksomhed, så vi kunne få flere i lære, forklarer viceoldermand i Københavns Murerlaug, Ivan Stubbe.

Selvom videoen blev kaldt sexistisk og satte gang i en kønsdebat, da den blev offentliggjort, fortryder murerlauget på ingen måde.

- Vi skulle have noget opmærksomhed, vi skulle have mureruddannelsen trukket frem. Sådan så at vi får nogle flere i murerlære. Og det skabte den. Og det var det hele værd, at vi fik gjort det på den måde, som vi gjorde. Vi har fået lidt skæld ud hist og pist, men der er dog trods alt flest, der har fået et godt grin og smil, fastslår Ivan Stubbe.