Uber beder danskerne om hjælp: Red os fra lukning

​Uber Danmark forsøger nu med danskernes støtte at kæmpe for retten til at eksistere.

- Verden over forsøger politikere at imødekomme teknologi og innovation med regler, der gavner forbrugerne og som forbedrer byerne med bedre transport. Det er ærgerligt at se Danmark blive ladt i stikken.

Sådan skriver Uber i en pressemeddelelse, efter den nye taxalov torsdag faldt på plads. Selskabet udtrykker stor skuffelse over aftalen, der kræver, at alle chauffører, som kører med den app-baserede tjeneste Uber, skal have et taxameter og en sædeføler i bilerne til at registrere kunder.

Et krav, der truer selskabets eksistens.

Uber beder derfor nu danskerne om en krusedulle i håbet om, at underskrifter kan sætte en stopper for den nye taxalov.

- Hjælp os med at sige NEJ til den nye taxalov og underskriv her, skriver Uber.

- Efter to år med juridisk usikkerhed, er der et presserende behov for en reform. Vi lever i en ny, teknologidrevet verden, hvor reglerne helst skal gøre det nemmere at være dansker. Det gør den nye taxalov ikke.

I skrivende stund har 11.382 personer skrevet under på, at de ønsker, at Uber skal blive i Danmark.

Ikke flertal for at fjerne taxa-krav

Aftalen om den nye taxalov er indgået af regeringen, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale og Socialdemokratiet. Og der var simpelthen ikke flertal for at fjerne kravene om taxameter og sædefølere, der som udgangspunkt ikke findes i de private personbiler, der kører Uber.

- Regeringen har gerne ville igennem med et kontrolapparat i forhold til skattebetaling, og så fortsat gøre det muligt, at man også kan køre taxa med sin private bil i weekender, aftener osv. hvis man havde lyst til det. Men der var ikke flertal i Folketinget for at ophæve krav om sædefølere og taxameter, sagde transportminister, Ole Birk Olesen (LA), torsdag.

Tal fra Uber viser, at der findes flere end 300.000 brugere i Danmark – og flere end 2.000 chauffører.