Mærsk taber 43 containere i havet - 85 containere beskadiget

16x9
Mærsk-skibet Merete Mærsk har tabt 43 containere. Her ses det fotograferet ved en tidligere lejlighed. Foto: Luc van Haute

For anden gang i år har et af Mærsks containerskibe tabt last i havet.

Det danske containerskib Merete Mærsk har på en rute fra Suez i Egypten til Algeciras i Spanien tabt 43 containere i havet. 

Det oplyser Mærsk Line til TV 2. 

Containerskibet ankom torsdag til Algeciras uden de 43 containere, ligesom yderligere 85 containere er blevet beskadiget. 

Årsagen til containertabet er et kollaps af en containerstak, som fandt sted omkring 15 sømil ud for Algeriets kyst. 

Tabte plastikæg

Ingen af de tabte containere havde miljøskadeligt indhold og den nærmeste kystvagt blev siden informeret om episoden, inden Merete Mærsk fortsatte sin planlagte rute med sænket hastighed.

Det er anden gang i år, at Mærsk har tabt containere i havet. Den første gang fandt sted den 4. januar, hvor et Mærsk-containerskib tabte fem containere på sin sejlads fra Rotterdam i Holland til Bremerhaven i Tyskland.

Det resulterede i, at tusindvis af plastikæg skyllede i land på den tyske ø Langeoog, sydvest for Danmark. 

- Vi har i gennemsnit tabt 60 containere om året, de sidste 10 år. Vi transporterer omkring 18 millioner containere om året, siger Simon Mehl Augustesen, pressechef hos Mærsk, til TV 2. 

Undersøger årsag

Skibets besætning er ikke kommet til skade under episoden, og Merete Mærsk er fortsat i stand til at sejle, omend skibet er blevet påført mindre skader i forbindelse med tabet af de 43 containere. 

Efter skibet ankom til Algeciras blev der taget hånd om de beskadigede containere. Mærsk undersøger nu årsagen til uheldet. 

Merete Mærsk blev bygget i 2014 og kan rumme 18.300 containere. Containerskibet sejler mellem Asien og Nordeuropa.

De mange plastikæg på stranden i Langeoog i januar.
De mange plastikæg på stranden i Langeoog i januar. Foto: Foto: LANGEOOG POLICE STATION HANDOUT / Scanpix Denmark