Se kortet: Der findes mindst 50 borgerværn i Danmark

16x9

Inden for den seneste tid er der dukket over 50 borgerværn op herhjemme. Medlemmerne føler sig utrygge og tvivler på politiet.

Følelsen af utryghed og mistillid til politiet er vokset sĂĄ meget hos en del af den danske befolkning, at de er fundet sammen i sĂĄkaldte borgerværn.

TV 2 har talt med flere af værnene, og medlemmerne giver udtryk for, at politikerne har svigtet deres opgave med at sikre trygheden herhjemme, ligesom de tvivler pĂĄ, at politiet kommer, nĂĄr der er brug for dem.

Derfor tager de sagen i egen hĂĄnd og laver deres egne vagtværn.

Det seneste skud på stammen er en gruppe borgere i Tårnby i København, der efter et hjemmerøveri hos et ældre ægtepar nu patruljerer i byen om natten.

Men selvom værnene har utrygheden tilfælles, så er der også mange forskelle.

Nogle af værnene holder sig til deres egne villakvarterer, hvor medlemmerne holder øje med hinandens huse - en slags udvidet nabohjælp. Andre værn patruljerer i nattelivet, og andre igen rejser land og rige rundt for at bremse overfaldsmænd.

Nogle er meget indvandrerkritiske, andre er slet ikke.

Der findes ingen statistik over, hvor mange borger- og naboværn der findes herhjemme, men en søgning, som TV 2 har foretaget, viser, at der er mindst 50. 

Herunder kan du se, hvor værnene er oprettet, og hvor mange medlemmer de har på Facebook.

Borger- og naboværn i Danmark
Borgerværn - Medlemmer patruljerer i nattelivet (0)
Naboværn - Medlemmer holder øje i deres eget nabolag (0)
Afstemning