Ny dansk juice er lavet af hakkede fĂĄrekyllinger - ja, det er insektjuice, vi taler om

De fleste har nok ikke smagt fĂĄrekyllinger og andre insekter. Men det vil et par unge danskere lave om pĂĄ.

I Københavns Nordvestkvarter forsøger man i øjeblikket at finde løsningen på verdens største fødevareproblem. Derfor har to unge mænd bygget Danmarks første fårekyllingefarm og produceret deres første juice baseret på fårekyllinger, æble, ingefær og citron.

Jakob Rukov og Philip Price har sammen lavet firmaet Insekt KBH for at skabe nye fødevarer, der kan lokke selv den mest kritiske gane.

Insekter bliver nu oftere og oftere nævnt som alternativ til kød, fordi produktion af kød belaster miljøet. Det kræver over 15.000 liter vand at producere et kilo oksekød. Et kilo fårekyllinger kræver otte liter.

Innovationsfonden har bevilget 28 millioner kroner til at styrke produktionen af insekter. Heraf har Philip Price og Jakob Rukov modtaget en halv million - for at støtte deres udvikling af en juice, der blandt andet er lavet af fårekyllinger.

- Vi har fundet ud af, at det kun er os i Vesten, der halter bagefter. I Mexico for eksempel spiser de mere end 300 forskellige slags insekter, fortæller Jakob Rukov.

Ikke kun i juice

I eftermiddags skulle fårekyllingerne stå deres første prøve - ved et udsolgt arrangement på Meyers Madhus i København, hvor Jakob Rukov fortalte om sin seks år lange fascination af insekter.

Her blev der også serveret pølser med larver, karamelliserede melorme og røgede fårekyllinger. Herlighederne blev skyllet ned med juicen med femten hakkede fårekyllinger i hver.

Den nye juice kommer pĂĄ hylderne til marts.