Samfund

Politikere giver grønt lys: Ikonisk københavner-bygning kan rives ned

Der er givet grønt lys til et byggeprojekt, der blandt andet involverer nedrivning af den ikoniske Palads-bygning.

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har mandag aften diskuteret et byggeprojekt omkring Vesterport Station. Projektet indeholder blandt andet, at biografen Palads skal rives ned. 

Og biografbygningen bliver ikke frelst på udvalgets bord i denne omgang. Her fik parter bag byggeprojektet grønt lys til at arbejde videre med deres planer.

Teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø), siger dog, at Københavns Kommunes fortsat kan spænde ben for projektet.

- Den store debat har understreget, at vi skal være særligt opmærksomme på, hvad sådan et projekt kan gøre ved området på godt og ondt. Vi har behov for at udvikle byen, men det skal selvfølgelig ikke ske for hver en pris. Derfor er det vigtigt, at et potentielt projekt bliver passet ind i den eksisterende by og giver noget tilbage til københavnerne. Vi kommer kun til at sige ja til et projekt, hvis det vil fungere med det omkringliggende København, siger Morten Kabell.

Højhuse kræver plads

Det foreslåede byggeprojekt ved Vesterport Station består af tre tårne og et gårdrum samt en selvstændig tårnbygning nord for broen Vandværksviadukten. De i alt fire tårne kan blive op til 100 meter høje.

Projektet involverer, at der opføres højhuse over dele af banegraven, hvor der kører tog til og fra Vesterport Station. I den proces skal en række bygninger i området lade livet ifølge bygherrerne.

- Det første oplæg, som vi nu har taget stilling til, er et interessant projekt. Nu har vi givet bygherre mulighed for at arbejde videre med projektet og samtidig indikeret, hvad man skal være opmærksom på i det fremadrettede arbejde. Vi har valgt ikke at lægge for mange restriktioner ned over det fremadrettede arbejde for nu for at se, hvad parterne bag så kan nå frem til, siger Morten Kabell.

I konsortiet bag projektet er blandt andet DSB, Nordisk Film Biografer, som driver biografen Palads, DSB, Cowi og Lett Advokater.

Opdateres...