Samfund

- Vi er nødt til at udfordre mediernes magelighed

Journalister gider ikke rejse til Mors, når der er presseevents. De gider til gengæld godt komme, når samme arrangement ligger i København.

Fakta: Det delte Danmark

TV 2 Nyhedernes journalist Dorthe Løwendahl Bomann vil gerne i kontakt med læsere, der har eksempler på, hvordan kløften mellem øst og vest er blevet større. Skriv en mail på dolo@tv2.dk eller ring eller skriv en sms til 61 16 41 51

Det er ikke, fordi Ellen Philipsen Dahl vil lægge sig ud med hele den danske journaliststand.

Men det kan godt undre den grafiske designer på Morsø Jernstøberi, at det skal være så svært at få medierne til nordvestjylland.

Især når man har et produkt, som ingen andre i verden kan præstere:

- Vi var det, man kalder firstmovers, så vi vidste, vi havde en god historie og et kvalitetsprodukt, fortæller Ellen Philipsen Dahl om dengang, da Morsø jernstøberi lancerede sin nye udeovn:

Få ville til Mors

- Det ville vi gerne vise, og derfor inviterede vi til en presseevent på Mors, fortæller Ellen Philipsen Dahl

- Men det er jo en dyr tur?

Jo, jo, men der havde vi så også gjort det lettere for journalisterne og sagt, at vi nok skulle betale transporten og de andre udgifter, fortæller den grafiske designer.

Vi har en masse kvaliteter, der ikke lige findes inden for Valby Bakke

Ellen Philipsen Dahl, grafisk designer

Men som Ellen Philipsen Dahl kan konstatere:

- Det passede åbenbart ikke så godt ind i planerne. Der ville kun komme to. Derfor flyttede vi vores presseevent til Nyhavn og inviterede de samme journalister. Og så kom der over 20, fortæller hun.

Fik omtale i København

- Det var dejligt, der ville komme så mange, og vi fik utrolig fin omtale – vi skulle bare bevæge os efter det. Og det gør vi så gerne, fastslår Ellen Philipsen Dahl.  

Blandt andet derfor åbner Morsø Jernstøberi nu et showroom i København:

- Det gør vi ene og alene, fordi det er den måde, vi bedst får fat i potentielle købere og den presse, som vi gerne vil lave et godt samarbejde med, siger hun.

Den grafiske designer accepterer, at det er sådan, landet ligger, og hun nægter derfor også at klynke:

Mageligheden skal udfordres

- Det hjælper i hvert fald ikke at stampe i jorden og sige, at de SKAL komme herop. Vi er nødt til at agere efter, hvad der er muligt. Men der er en magelighed, som nogle gange skal hives lidt i og udfordres, konstaterer hun.

Ellen Philipsen Dahl mener dog alligevel, at det ærgerligt, at det er svært at lokke folk til. Hun sender en opfordring:

- Kom nu lige op og se, hvad der sker heroppe. Hvad det er for nogle kvaliteter, som vi kan byde på. Kvaliteter, der ikke lige findes inden for Valby Bakke, lyder det.

Hvis du også synes, at journalisterne er blevet for magelige, kan du skrive en mail til vores journalist Dorthe Løwendahl Bomann på dolo@tv2.dk eller ringe eller skrive en sms til 61 16 41 51