Samfund

Flere rejseselskaber laver ferier til enlige forældre med børn

Rejser du alene på skiferie med børn, eller kender du én, der gør? Så er der godt nyt, for flere tilbyder nu rejser til forskellige familiemønstre.

I takt med at de danske familiemønstre ændrer sig, oplever flere rejseselskaber, at der er en øget efterspørgsmål på skiferier for folk, der rejser alene med børn.

Ifølge Rikke Levinsen, der er marketingsansvarlig i rejseselskabet Danski, så er der én helt tydelig forklaring på, hvorfor de nye ferietyper er blevet så populære de seneste år:

- I dag er der så mange forskellige familieforhold, og det vil kun stige i fremtiden. Derfor vil vi gerne fokusere på alle de typer familier, der findes, og de behov de har, siger Rikke Levinsen og tilføjer:

- Det er ofte, at når vi sender nyhedsbreve ud med standard familiepakken med to voksne og to børn, så får vi hurtig en respons omkring, at ’nu skal vi følge med tiden’ – eller ’hvad med os med flere børn’ eller ’os der er alene forældre’.

Ifølge marketingschefen så er konceptrejserne vokset markant og hun estimerer, at rejserne nu er fordoblet.

Søger ligesindede

Danski og Højmark Rejser er nogle af de rejseselskaber, der tilbyder de nye familiepakker, og begge rejseselskaber er enige om, at der er behov for pakker, der tilgodeser de forældre, der af den ene eller anden grund rejser alene med børn.

Det er blandt andet behovet for at være i selskab med ligesindede forældre, lavere priser og flere udflugter for børnene, der skaber efterspørgslen hos rejseselskaberne:

- De, der bestiller rejserne søger ofte ligesindede, der står overfor de samme problemer, som dem selv. Det kan for eksempel dreje sig om alt det praktiske, når familierne skal derned, under opholdet, og når de skal hjem igen. Ved at alle rejsende følges i en bus, så kommer vi det i møde. Derudover spiser gæsterne sammen, og det giver børnene mulighed for at få en masse legekammerater på turen, siger Jesper Merrild, der er marketingsansvarlig hos Højmark Rejser.

Fem gode råd til en sikker skiferie med børn

 1. Færdselsreglerne på pisten

  Lær børnene færdselsreglerne på pisten: Tænk over, hvor du står på pisten, og stå altid i helt ude i siden, når du ikke kører. Tænk over, hvor hurtigt du kører, og om du har kontrol over situationen. 

 2. Skiskole

  Invester i en skiskole til dit barn, da en skiskole forbedrer dit barns teknik og hjælper til at gøre dit barn mere sikker på ski.

 3. Korrekt størrelse

  Vælg sikkerhedsudstyr i korrekt størrelse, og sørg for, at bindinger på skiene er indstillet korrekt, og at støvlerne er korrekt fastspændt på ben og fødder.

 4. Skihjelmen

  Giv dit barn en skihjelm på.

 5. Du er rollemodel

  Glem ikke, at du som forælder er den bedste rollemodel! Husk derfor også din egen sikkerhed og udstyr.

   

  Kilde: Børneulykkesfonden

En dyr fornøjelse                      

Samtidig fortæller Rikke Levinsen, at det også handler om et økonomisk perspektiv, fordi skiferier hurtigt kan blive en dyr affære for enlige forældre – specielt hvis skiferierne ligger i højsæsonen.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at skiferie kan være en dyr ferieform, hvis man rejser én voksen. Derfor tilbyder vi skiferier udelukkende for forældre, der rejser alene med børn, til en mere attraktiv pris og udenfor de dyreste uger, fortæller Rikke Levinsen.

For eksempel foregår årets tur i uge 12 fremfor uge 7 og 8, som ofte er de dyreste uger at tage på skiferie.