Samfund

Venstre kræver borgmester-svar efter angreb på Islam-kritiker ved kulturhus

Efter Rasmus Paludan blev angrebet af deltagere i Venstreradikalt Stormøde ved Folkets Hus i København, kræver Venstre nu en redegørelse om sagen.

Nu lander sagen, hvor Rasmus Paludan fra den Islamkritiske organisation For Frihed blev angrebet udenfor Folkets Hus på Nørrebro i København af deltagere i et venstreradikalt stormøde, på kultur- og fritidsborgmester Karl Chr. Ebbesens (DF) bord.

Jens Kr. Lütken (V), medlem af kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, kræver en redegørelse fra borgmesteren om sagen. Han frygter også, at det kommunalt støttede beboerhus udvikler sig til et klubhus for indvandrerbanden Loyal To Familia (LTF).

- Der er på ny problemer med Folkets Hus. Advokat Rasmus Paludan var den 25. januar udsat for at blive jaget væk fra Folkets Hus i forbindelse med, at han ville overvære et møde omkring planlægning af demonstrationer mod ”For Frihed – Pegida”. Et forhold som er blevet anmeldt til Københavns Politi. På dagsordenen for mødet var der bl.a. følgende punkter: ”Den militante modstand” og ”civil ulydighed", skriver Jens Kr. Lütken til Karl Chr. Ebbesen.

Rasmus Paludan har fortalt TV 2, at et medlem af LTF truede med at smadre kameraet, hvis han blev filmet.

Jens Kr. Lütken påpeger, at Folkets Hus er et kommunalt støttet projekt.

- Der er som bekendt kommunalt støttede ansatte i Folkets Hus, og derfor ønsker jeg at få en redegørelse for episoden, hvor advokat Rasmus Paludan blev jaget væk fra Folkets Hus, samt en redegørelse for om der foregår planlægning af voldelige moddemonstrationer i Folkets Hus, samt hvad de ansatte i Folkets Hus gør for at undgå, at der foregår planlægning af ulovlige aktiviteter i Folkets Hus, skriver Jens Kr. Lütken.

Han frygter desuden, at Folkets Hus kan udvikle sig til hjemsted for indvandrerbanden Loyal To Familias (LTF) medlemmer.

- Hvis en kommunalt støttet bygning udvikler sig til et klubhus for LTF, skal det lukkes, siger Jens Kr. Lütken til TV 2.

Politiet: LTF har deres gang i Folkets Hus

Overfor TV 2 har Torben Svarrer, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, hverken villet be- eller afkræfte, at medlemmer af LTF deltog i episoden 25. januar.

- Men Københavns Politi har kendskab til, at medlemmer af LTF har deres gang i området og i Folkets Hus. Men det er ikke vores opfattelse, at Folkets Hus bliver brugt som klubhus, sagde Torben Svarrer til TV 2.

Folkets Hus i Stengade er et åbent, brugerstyret kulturhus på Indre Nørrebro i København. Det lukkede efter uro i 2012 og 2013, men siden 2014 har Københavns Kommune givet et årligt driftstilskud på 1,7 mio kroner til Fonden for de Åbne Rum. For de penge har fonden ansat tre medarbejdere, der sammen med de frivillige brugere af huset står for driften af huset.

Sidste år vedtog Kultur- og Fritidsudvalget et budget, der indebærer en årlig udgift på 1,3 millioner kroner. Det betyder, at der i 2017 og 2018 vil være penge til at lønne to medarbejdere. Derefter nedtrappes beløbet, så der i 2019 og 2020 kun vil være en enkelt medarbejder.