Samfund

Fik kalvebacon i stedet for svinebacon: DF'er klager over restaurant

DF-politiker føler sig snydt, fordi hun fik serveret en burger med kalvebacon. Hun har klaget til Fødevarestyrelsen - og fået medhold.

Da DF-politikeren Christel Gall i sommer skulle ud og spise med familien, besluttede de at gå på restauranten The Burger i Odense. En beslutning hun hurtigt kom til at fortryde.

Det viste sig nemlig, at restaurantens bacon var fremstillet af kalv. Christell Gall følte sig snydt og ramt på sine mærkesager, forklarer hun i et indlæg på Den Korte Avis:

"Man må ikke kalde noget for bacon, der ikke er bacon,” skriver hun, og forklarer videre, at hun efter besøget valgte at melde restauranten til Fødevarestyrelsen for 'falsk anprisning'.

Styrelse: Vildledning af kunderne

Fødevarestyrelsen gav politikeren medhold og vurderede, at det var vildledning af kunderne, når det ikke klart fremgik, hvilket dyr baconskiverne stammede fra.

Christel Galls anmeldelse kostede The Burger en midlertidig frakendelse af dens elite-smiley – samt et gebyr for et efterfølgende kontrolbesøg. Restauranten blev ligeledes påbudt at præcisere i menukortet, at der er tale om kalvebacon. Det fremgår af rapporten fra Fødevarestyrelsen.

- For mig er det et spørgsmål om, at jeg tror jeg spiser én ting, men at jeg rent faktisk spiser noget andet. Nemlig noget der er halal-slagtet, hvilket jeg ikke spiser, siger Christel Gall til TV 2.

Ejer: Intet med religion at gøre

The Burgers ejer Abu Korkmaz fortæller til Lokalavisen Odense, at restauranten altid har brugt kalvebacon, og at det skyldes et hensyn til kvalitet. Det har intet har med religion at gøre.

- Der er ikke noget problem i, at han putter kalvebacon i. Hvis han mener, at det er bedre end almindelig bacon, så kan jeg ikke forstå, at han ikke reklamerer med det. Jeg vil gerne have muligheden for at fravælge noget, der er halal-slagtet, siger Christel Gall.

Ifølge politikeren fortalte servitricen hos The Burger, at alt kødet i restauranten var halal-slagtet.

Det stemmer imidlertid ikke overens med den udmelding Abu Korkmaz tidligere er kommet med til Lokalavisen Odense. Her siger han:

- Vores kød er almindeligt dansk kød fra danske grossister i god kvalitet. Vi har også halalkød på lager, men det bruger vi kun, når kunderne specifikt efterspørger det.

Christel Gall, der sidder i byrådet i Odense for Dansk Folkeparti, er utilfreds med, at The Burger ikke har fået en bøde, men kun en påtale, understreger hun i sit indlæg i Den Korte Avis.