11 nye tilfælde af MRSA på Næstved Sygehus

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Podning af spædbørn på Næstved Sygehus har ført til, at der er fundet MRSA hos yderligere fire spædbørn og syv forældre.

I sidste uge kom det frem, at tre spædbørn på Næstved Sygehus var blevet smittet med en MRSA-bakterie.

Og nu har sygehuset konstateret MRSA-bakterier hos yderligere fire spædbørn samt syv forældre, der alle har været indlagt på Neonatalafdelingen, som blandt andet behandler for tidligt fødte babyer og spædbørn med sygdomme. 

Det bekræfter Region Sjælland over for TV ØST.

De nye tilfælde af smitten blev konstateret, efter sygehuset iværksatte podning på alle de nyfødte børn. De seneste tilfælde af børn og voksne er alle raske, og der er tale om børn, som alle var udskrevet eller er blevet udskrevet fra Neonatalafdelingen.

Sygehusdirektør Vagn Bach understreger i et skrifteligt svar til TV ØST, at det kun er i meget sjældne tilfælde, at MRSA giver infektion hos nyfødte.

- Vi ved endnu ikke med sikkerhed, om alle de positivt testede børn og forældre bærer MRSA-bakterier af samme type. Men den type MRSA, som vi har fundet, kan behandles med antibiotika og kan fjernes helt fra spædbarnet igen. Men i de fleste tilfælde er en behandling ikke nødvendig, da MRSA-bakterien bliver udryddet af andre bakterier, udtalerVagn Bach.

148 venter på at blive undersøgt

I alt er 128 børn, forældre, pårørende og ansatte på nuværende tidspunkt blevet undersøgt for MRSA-bakterien. 148 personer venter stadig på at blive undersøgt for bakterien.

Der er ifølge Region Sjælland på nuværende ikke noget sundhedspersonale, som er blevet testet positive.

Sygehuset understreger endnu engang, at der ikke tale om den samme MRSA-bakterie, som man kender fra svin, og at den altså godt kan behandles med antibiotika.

Sygehusdirektør: Vi gør alt for at kortlægge smittekilder

Det er ikke første gang, at en neonatalafdeling får konstateret MRSA i Danmark.

- Vi tager situationen alvorligt, og gør alt vi kan for at kortlægge smittekilder hurtigst muligt. Men vi vil også understrege, at MRSA-bakterien kun i meget sjældne tilfælde giver infektion, udtaler Vagn Bach.

Afdelingen på Næstved Sygehus informerer forældre om fundet, hvis deres børn eller de selv er positive med MRSA. Herefter tager regionens MRSA-sygeplejersker kontakt til familierne og følger op på det videre forløb.

Neonatalafdeling er lukket

Neonatalafdelingen på Næstved Sygehus lukkede ned, da det kom frem, at der var MRSA i omløb. Og det vil den blive ved med at være, indtil smitterisikoen er væk.

- Vi skal lige være sikre på, at der ikke er yderligere smitte, og så skal vi have undersøgt den fundne bakterie, sagde sygehusdirektør Vagn Bach, da nyheden om smitten kom ud fredag.

Fødeafdeling ikke berørt af MRSA

Selve fødselsafsnittet på Næstved Sygehus er ikke berørt af situationen.

- Fødselsafsnittet bliver løbende overvåget og kontrolleret. Så man kan trygt og roligt stadig føde på Næstved Sygehus, udtaler Vagn Bach.