Samfund

Tre spædbørn smittet med MRSA på hospital

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

De tre spædbørn skal ligge tre dage i isolation på Næstved Sygehus.

Tre spædbørn er blevet isoleret på Næstved Sygehus efter at være blevet smittet med MRSA-bakterien. Det bekræfter sygehusdirektør Vagn Bach over for TV ØST.

Han fortæller, at børnene ikke er syge af bakterien, men det blev opdaget ved tilfældige fund. Da bakterien er meget smitsom, er de tre børn blevet isoleret.

- Vi skal nu finde ud af, om det er sammen bakterietype, de tre børn er smittet med, og dernæst skal vi have klarlagt om andre er blevet smittet.

Ikke svine-MRSA

Sygehusdirektøren gør det klart, at der ikke er tale om samme bakterie, som man ser hos svin. Derfor er den heller ikke lige som ufølsom over for antibiotikabehandling.

- Vi kan godt behandle bakterien med antibiotika, så det er ikke overvejende bekymrende. Men vi ser selvfølgelig alvorligt på det, siger Vagn Bach.

Han mener ikke, der er en øget væsentlig risiko for de tre spædbørn, men man kan selvfølgelig aldrig 100 procent udelukke nogle former for risiko, tilføjer han.

Lukket for tilgang af flere børn

Han fortæller, at sygehuset har lukket for tilgangen af flere børn, og at man har lavet aftaler med Roskilde, Køge og Holbæk Sygehuse om at tage sig af kommende patienter.

- Vi skal lige være sikre på, at der ikke er yderligere smitte, og så skal vi have undersøgt den fundne bakterie. Det kan godt tage op til tre dage med de laboratorieprøver, siger han.

Han fortæller, at bakterien formodentlig er kommet ind med en pårørende, men det vil man selvfølgelig også undersøge til bunds.