Samfund

51-årig stadig sigtet: Var han ene om at fremkalde YouSee-nedbrud?

Tre uger efter politiet indledte efterforskningen af YouSee-nedbrud er politiet stadig hemmelighedsfulde om opklaringen

Politiet efterforsker fortsat sagen om det omfattende tv-nedbrud, der ramte udbyderen YouSee nytårsaften. Politiet kan ikke udelukke medskyldige.

I mere end tre uger har en 51-årig mand været sigtet for at stå bag nedbruddet hos YouSee, der ramte 1,2 millioner danskere og blandt andet betød, at mange ikke kunne se Dronning Margrethes tale nytårsaften.

Umiddelbart inden den 51-årige skulle have været fremstillet i grundlovsforhør 6. januar, blev det besluttet at løslade ham. Han er dog stadig sigtet i sagen.

Ifølge Jens Møller Jensen, vicepolitiinspektør i afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, ved politiet endnu ikke, om den 51-årige - hvis han er skyldig - var alene om at fremkalde nedbruddet.

- Vi efterforsker sagen i samarbejde med TDC, og vi er endnu ikke så langt i efterforskningen, at vi kan sige, om der eventuelt har været andre involverede, siger Jens Møller Jensen til TV 2.

Efterforskningen bliver langvarig

Den 51-årige, der altså er på fri fod trods sigtelsen, må formentlig forberede sig på at have sagen hængende over hovedet længe, inden der bliver taget stilling til, om der skal rejses tiltale mod ham.

- Det er en langvarig efterforskning, og lige nu er der ikke noget nyt. Men når der er, skal vi nok melde det ud til pressen, siger Jens Møller Jensen.

Den 51-årige blev anholdt af Københavns Politi 5. januar - kort efter, at YouSee for første gang offentligt havde meldt ud, at man betragtede nytårs-nedbruddet som følge af en "bevidst skadelig handling".

Efter at Københavns Politi havde fået supplerende oplysninger af TDC, blev det dog besluttet, at der ikke var grundlag for at kræve den 51-årige varetægtsfængslet.

Nedbruddet krævede detaljeret viden

Politiet har hidtil ikke ønsket hverken at be- eller afkræfte, om den 51-årige har eller har haft tilknytning til TDC.

Men udtalelser fra TDC-direktør Pernille Erenbjerg har peget i den retning.

- Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om Yousees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling, har hun tidligere sagt.