Samfund

Falske jomfruhinder sikrer blod på bryllupsnatten: Sådan virker de

Unge piger køber falske jomfruhinder, så de kan bløde på bryllupsnatten. NEWS-studieværter demonstrerer hvordan teknikken virker.

For nylig kom det frem, at der bliver solgt cirka 500 falske jomfruhinder hvert år i Danmark.

Radio 24syv har regnet sig frem til tallet efter at fået salgstal fra producenterne.

Onsdag havde producenterne fået en ekstra køber, idet det nye program NEWS & CO havde anskaffet sig en falsk jomfruhinde for at demonstrere i studiet, hvordan teknikken bag jomfruhinden virker.

Studieværterne Janni Pedersen og Lasse Sjørslev demonstrerede, bevæbnet med en saks og en skål væske, hvordan sådan en kunstig jomfruhinde fungerer.

- Det er en lille gelehinde, der indeholder enten okseblod eller farvestof, der ligner blod. Så sætter kvinden denne falske jomfruhinde op i skeden en halv time inden hun har sex, og så går der hul på hinden, når manden trænger ind i hende, forklarede Janni Pedersen. 

Blod på lagenet

Det er især unge muslimske kvinder, der anskaffer sig en kunstig jomfruhinde før deres bryllupsnat, fordi det er vigtigt for dem at leve op til omgivelsernes forventning om, at de skal bløde under deres første samleje.

- Mange af de unge kvinder, der kommer her, er plaget af stor angst, frygt, skyld og skam, fordi de ved, at de ikke er jomfruer. Eller af frygt for ikke at kunne producere det blod, der forventes enten af manden eller af svigerfamilien på bryllupsnatten.

- Derfor tyr kvinderne så i mange tilfælde til at købe noget kunstigt blod eller noget andet, der kan tilfredsstille det kravet om blod på lagenet, fortæller Susanne W. Fabricius, der er projektleder i 'Etnisk Ung'.

Derfor køber pigerne en falsk jomfruhinde: De vil leve op til forventningerne

De kunstige jomfruhinder kan købes i almindeligt håndkøb på apotekerne i et naboland som Tyskland, men i Danmark sælges de over nettet til en pris på mellem 400 og 600 kroner, inklusiv diskret forsendelse.