Donald Trump

Tog og fly er fyldt med kvinder, der protesterer mod Trump

Dagen efter indsættelsen af Donald Trump går tusindvis af kvinder over hele verden på gaden for at demonstrere for ligestilling.

Knap har USA's 45. præsident, Donald Trump, sat sig til rette i det ovale kontor, før landets hovedstad igen bliver centrum for et større tilløbsstykke. 

I dag går 450 kvindegrupper nemlig sammen om en march for kvinderettigheder og ligestilling i byen. Således er tusindvis af kvinder fløjet til Washington D.C., og op mod 400.000 kvinder ventes at deltage. 

Kan blive en af de største marcher nogensinde

Dermed kan demonstrationen gå hen og blive en af de allerstørste nogensinde i USA og endda måle sig med nogle af de historiske borgerrettighedsdemonstrationer.

- Vi har set det i løbet af fredagen. Tog, der kommer ind fyldt med kvinder. Hele fly, hvor alle sæderne er fyldt op med kvinder, fortæller TV 2's korrespondent i USA, Jesper Zølck. 

Flere kendte amerikanske kvinder støtter op om marchen og har meldt deres ankomst, blandt andet sangerinderne Cher og Katy Perry, ligesom Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson, Juliane Moore, America Ferrera, Patricia Arquette og Amy Schumer ventes at deltage.

Pussy-hatte

Womens March, som begivenheden hedder, dækker over en lang række emner. 

- Det er alt fra rettigheden til abort, miljøspørgsmål, minoriteter, muslimske kvinder, som de også mener er i fare. Det er også i forhold til homoseksuelles rettigheder. De er gået sammen om fælles mål og en protest mod Donald Trumps måde at agere på, forklarer Jesper Zølck.

Womens March-kvinderne kan blandt andet kendes på deres selvstrikkede hatte, de såkaldte "pussy-hats", som er en protest mod Donald Trumps nu så kendte citat "grab them by the pussy".  

Også andre steder i USA og i andre lande marcherer kvinder for deres rettigheder. Det sker også i Danmark, hvor marchen starter foran den amerikanske ambassade klokken 14 og slutter ved Christiansborg.